Tanczos Barna, de Ziua Mediului: Putem fi generaţia care ajută natura să se însănătoşească

Nu putem da timpul înapoi pentru a stopa degradarea ecosistemelor, dar putem fi generaţia care ajută natura să se însănătoşească, transmite ministrul Mediului, Tanczos Barna, cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului.

128 afișări
Imaginea articolului Tanczos Barna, de Ziua Mediului: Putem fi generaţia care ajută natura să se însănătoşească

Tanczos Barna, de Ziua Mediului: Putem fi generaţia care ajută natura să se însănătoşească

„Nu putem da timpul înapoi pentru a stopa degradarea ecosistemelor, dar putem fi generaţia care ajută natura să se însănătoşească! Trebuie să schimbăm modul în care consumăm şi ne comportăm zi de zi faţă de natură şi să încercăm să reducem la maximum impactul pe care acţiunile noastre îl au asupra mediului înconjurător. Companiile trebuie să adopte modele de business <verzi>, iar fermierii şi producătorii mijloace de producţie mai sustenabile. Avem obligaţia de a investi în protejarea şi refacerea ecosistemelor, iar şcoala are rolul de a educa, de a pregăti viitori adulţi activi, responsabili cu mediul înconjurător şi implicaţi în acţiuni pentru binele Planetei”, transmite Tanczos Barna.

El afirmă că educaţia pentru mediu este o provocare care presupune solidaritate, empatie şi responsabilitate.

„Este un ţel pe care merită să ni-l asumăm şi să-l urmărim prin tot ceea ce facem, în casele, birourile, în şcolile şi comunităţile noastre. Vă felicit pe toţi cei care sărbătoriţi Ziua Mondială a Mediului prin acţiuni interesante, dar mai ales pe cei pentru care Ziua Mediului este în fiecare zi”, încheie ministrul Mediului.

„5 Iunie - Ziua Mondială a Mediului sau Ziua Mediului Înconjurător reprezintă elementul cel mai important al "Programului pentru Mediu" al Naţiunilor Unite (#UNEP) şi este sărbătorită, în fiecare an, începând cu 1972. Beat Plastic Polution este tema de anul acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici