Ţara care interzice fumatul în parcuri şi în apropierea şcolilor

În aşteptarea regulilor deja anunţate de ministrul Sănătăţii din Franţa, multe municipalităţi au emis ordine de interzicere a fumatului în parcuri, grădini şi nu numai.

690 afișări
Imaginea articolului Ţara care interzice fumatul în parcuri şi în apropierea şcolilor

Ţara care interzice fumatul în parcuri şi în apropierea şcolilor

Fumatul este interzis în parcuri publice, păduri, plaje şi în apropierea şcolilor, a anunţat ministrul Sănătăţii, Aurelien Rousseau, în cadrul prezentării programului guvernamental împotriva fumatului. 

„Există deja 7.200 de zone pentru nefumători în Franţa, dar cele mai multe dintre ele au fost desemnate de autorităţile locale, nu de guvernul central”, a adăugat el. 

Guvernul intenţionează să crească şi costul ţigărilor, un pachet de 20 de bucăţi care costă în prezent în jur de 11 euro urmând să crească la 12 euro până în 2025 şi la 13 euro în anul următor.

Guvernul intenţionează, de asemenea, să interzică aşa-numitele „pufuri”, ţigări electronice de unică folosinţă, populare în rândul tinerilor, şi îşi propune să creeze „prima generaţie fără tutun până în 2032, aşa cum a promis preşedintele Emmanuel Macron”. a concluzionat Rousseau.

Cum stă situaţia în lume? California este un simbol al luptei împotriva fumatului, cu interdicţii în vigoare de peste 15 ani. Este interzis fumatul pe plajă, pe terenurile de sport şi pe stradă, la 6 metri de intrarea într-un birou public.

Australia are, de asemenea, legi stricte, fumatul fiind interzis în locurile de joacă pentru copii, stadion sau tribune de piscină, gări, staţii de metrou supraterane, taxiuri, autobuze şi docuri de feriboturi.

În Quebec, Canada, legea interzice fumatul la 9 metri de uşa unui loc public, inclusiv lângă ferestre şi conducte de admisie a aerului în aceste locuri, cum ar fi lângă un spital, lângă o fereastră de grădiniţă sau lângă o conductă de admisie a aerului a unui restaurant.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici