Ţara în care trei milioane de oameni ar putea muri de COVID-19. Specialiştii spun că urmează o calamitate

  • Iranul se pregăteşte să celebreze cea mai mare sărbătoare a anului
  • Sărbatoarea va fi totodată un prilej de transmitere a coronavirusului
  • Iranul se află în prezent pe locul trei în lume în funcţie de numărul de decese cauzate de coronavirus
6322 afișări
Imaginea articolului Ţara în care trei milioane de oameni ar putea muri de COVID-19. Specialiştii spun că urmează o calamitate

Ţara în care trei milioane de oameni ar putea muri de COVID-19. Specialiştii spun că urmează o calamitate

Iranienii se pregătesc să celebreze cea mai mare sărbătoare a anului, chiar dacă se confruntă cu răspândirea rapidă a cazurilor de infectare cu coronavirus. Mulţimile de oameni ce se vor strange cu această ocazie vor prilejui răspândirea şi mai rapidă a virusului, aşa încât Iranul poate ajunge la o calamitate, a scris analistul Jason Rezaian într-o opinie publicată de Washinton Post.

Nowruz, sărbătoarea prin care iranienii marchează tranziţia de la iarnă la primăvară, este echivalentul sărbătorilor Crăciunului şi Anului Nou. Majoritatea instituţiilor iraniene se închid circa două săptămâni cu ocazia sărbătorii, iar cei care îşi permit aleg această perioadă de răgaz pentru a călători.

Cum majoritatea căilor aeriene spre şi din iran au fost închise din cauza virusului, cel mai probabil iranierii vor călători în interiorul ţării. Mulţi dintre aceştia folosesc ocazia pentru pelerinaje religioase, ceea ce înseamnă că mulţimi mari de oameni se vor aduna în anumite zone.

Deşi autorităţile iraniene sfătuiesc oamenii să stea acasă, nu au fost luate măsuri concrete în acest sens. Un studio realizat de Universitatea Sharif din Teheran, unul dintre cele mai importante centre de cercetare ştiinţifică din Orientul Mijlociu, a ajuns la concluzia că trei milioane de oameni ar putea muri în această ţară, dacă nu sunt luate măsuri.

Iranul se află în prezent pe locul trei în lume în funcţie de numărul de decese cauzate de coronavirus. Cele mai multe decese s-au înregistrat în Italia (3.405), China (3.130), Iran (1.284), Spania (803) şi Franţa (243), conform bilanţului Universităţii Johns Hopkins.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici