Târgu Mureş: Prietenul tinerei găsite carbonizată într-o casă incendiată, reţinut pentru omor

Prietenul tinerei găsite carbonizată într-un apartament din Târgu Mureş a fost reţinut, fiind acuzat că a ucis-o pe fată cu un cuţit şi a incendiat-o, apoi a provocat explozia locuinţei ca să ascundă urmele, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1459 afișări
Imaginea articolului Târgu Mureş: Prietenul tinerei găsite carbonizată într-o casă incendiată, reţinut pentru omor

Târgu Mureş: Prietenul tinerei găsite carbonizată într-o casă incendiată, reţinut pentru omor (Imagine: Florin Buliga / Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Parchetul Tribunalului Mureş, tânărul, Szalai Lorand, a fost reţinut pe 24 de ore, pentru omor deosebit de grav, tâlhărie, profanare de morminte şi distrugere.

Conform sursei citate, tânărul i-a aplicat fetei mai multe lovituri de cuţit, provocându-i leziuni traumatice care au dus la deces.

"Învinuitul Szalai Lorand a luat mai multe bijuterii aparţinând victimei, în scopul însuşirii pe nedrept. Totodată, pentru ştergerea urmelor infracţiunilor, acesta a distrus prin incendiere locuinţa victimei", mai precizează procurorii.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, Angela Barbu, a declarat că acuzaţia de "profanare de morminte" se referă la incendierea tinerei.

La rândul său, prefectul de Mureş, Corneliu Grosu, a declarat, miercuri, că, din informaţiile pe care le are, Szalai Lorand era prietenul victimei.

Grosu a afirmat că tânăra lucra ca şi chelneriţă într-un restaurant din Târgu Mureş, iar în locuinţa în care a fost ucisă se mutase de curând în chirie.

Totodată, prefectul a spus că tânăra a lucrat la restaurantul respectiv împreună cu prietenul ei.

În plus, potrivit lui Grosu, tânărul a fost descris de către o vecină a fetei, care le-a spus anchetatorilor că a văzut un bărbat înalt, având o mână legată, care fugea din bloc cu câteva momente înainte de producerea deflagraţiei.

Marţi seară, tânăra a fost găsită carbonizată într-un apartament de pe strada Mărăşti din Târgu Mureş, după producerea unei explozii urmate de un incendiu, iar anchetatorii au luat în calcul ipoteza unei crime, în condiţiile în care victima era legată şi înfăşurată într-un covor.

Adjunctul şefului Poliţiei Mureş, comisar-şef Alexandru Câmpeanu, spunea că tânăra a fost incendiată, apoi a fost lăsat deschis aragazul, ulterior producându-se deflagraţia, în urma acumulării de gaz.

"Femeia a fost găsită în interiorul locuinţei, se pare că a fost învelită cu un material textil. Corpul a fost incendiat şi a fost lăsat deschis aragazul. În momentul în care s-a acumulat cantitatea minimă pentru a se produce o explozie s-a produs deflagraţia, dar victima era decedată. Era înfăşurată într-un covor şi legată. Încă nu avem toate elementele. Era pe podea", declara Câmpeanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici