Tăriceanu a mâncat ciorbă de fasole cu costiţă şi murături cu sinistraţii

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a ajuns, vineri, în comuna Rădăuţi-Prut (judeţul Botoşani), unde a stat la masă cu o parte dintre sinistraţi şi a mâncat cu aceştia ciorbă de fasole cu costiţă şi murături, în tabăra în care au fost cazate persoanele ale căror case au fost distruse de ape.

31 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu a mâncat ciorbă de fasole cu costiţă şi murături cu sinistraţii

Tăriceanu a mâncat ciorbă de fasole cu costiţă şi murături cu sinistraţii

La masă au stat şi ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, şi ministrul Mediului, Attila Korodi.

În timpul mesei, Tăriceanu i-a asigurat pe sinistraţi că autorităţile vor aloca fonduri şi materiale de construcţie pentru refacerea caselor afectate de viituri.

Premierul a ajuns în judeţul Botoşani pentru a verifica modul în care sunt înlăturate efectele inundaţiilor.

Inundaţiile au afectat 549 de locuinţe şi 12 şcoli şi grădiniţe din cele 33 de localităţi din judeţul Botoşani în care a ajuns viitură, majoritatea celor peste 2.000 de persoane evacuate din calea apelor s-au întors la casele lor, iar autorităţile au continuat, joi, acţiunile de reabilitare.

În localitatea Rădăuţi-Prut a început evaluarea bunurilor distruse de ape, un prim bilanţ indicând faptul că, din cele 364 de locuinţe inundate din localitatea Rădăuţi-Prut, 170 au fost distruse în întregime.

Directorul Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), Petre Stanciu, a declarat, vineri, că în sectorul Oroftiana-Rădăuţi-Prut debitele sunt în scădere, în timp ce sectorul din aval, cuprins între localităţile Stânca-Trifeşti-Ungheni se află sub cod roşu, iar în aval de râul Prut este în vigoare codul galben.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici