Tăriceanu i-a cerut lui David să ia măsuri drastice în cazul conflictului de la Apaţa

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut ministrului Internelor, Cristian David, să dispună "măsuri drastice" în cazul conflictului din comuna Apaţa (Judeţul Braşov), arătând că nu este acceptabil ca forţele de ordine să intervină doar pentru a aplana conflicte, nu pentru a le preveni.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu i-a cerut lui David să ia măsuri drastice în cazul conflictului de la Apaţa

Tăriceanu i-a cerut lui David să ia măsuri drastice în cazul conflictului de la Apaţa

"Nu este tolerabil ca în România, unde există domnia legii, unii să muncească, iar alţii să fure, iar forţele de ordine să intervină doar când se declanşează conflictul", a spus Tăriceanu.

Marţi noaptea, aproximativ 200 de romi şi 150 de persoane de etnie maghiară din comuna Apaţa s-au bătut cu furci, bâte şi pietre, fiind necesară intervenţia a peste 130 de jandarmi şi poliţişti pentru aplanarea conflictului. Conflictul a izbucnit după ce cinci cetăţeni de etnie romă au încercat să fure din recoltele maghiarilor. Aceştia sunt cercetaţi în stare de libertate, fiind acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri şi tentativă de furt sau furt în cazul în care se dovedeşte acest fapt, potrivit şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov, Emil Rada.

Comuna Apaţa are 3.200 de locuitori, dintre care mai bine de jumătate sunt de etnie romă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici