Video Tăriceanu s-a închinat la moaştele Cuvioasei Parascheva

Premierul Călin Popescu Tăriceanu, însoţit de miniştrii liberali, s-a închinat, sâmbătă dimineaţă, la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi ale Sfântului Ioan Gură de Aur, depuse pe un catafalc în faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

1 afișare

Delegaţia aflată la Iaşi pentru prezentarea candidatilor PNL la Parlamentul European a venit de la aeroport direct la Mitropolie, unde premierul nu a ezitat sa facă o baie de mulţime. A primit flori, a dat mâna cu oamenii şi chiar a primit o petiţie din partea unui bărbat.

După ce s-au închinat la sfintele moaşte şi au vizitat Mitropolia, premierul şi miniştrii au fost primiţi pentru 20 de minute de Preafericitul Daniel, Patriarhul României.

Afară, rândul pelerinilor care aşteptau să se închine la sfintele moaşte se întindea pe mai multe străduţe din apropierea Mitropoliei şi credincioşii continuau să sosească.

"Până acum au trecut pe la moaşte în jur de 60.000 de pelerini, iar coada are peste 2,5 kilometri lungime. Avem în dispozitiv peste 300 de jandarmi şi nu am avut până acum probleme deosebite", a declarat căpitan Mihai Cojocariu, purtător de cuvânt la Inspectoratul Judeţean de jandarmi Iaşi.

Autorităţile apreciază că în acest an vor veni la Iaşi peste 1 milion de pelerini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici