Tarifele la cazare pe litoral au crescut cu 15%, duminică

Tarifele la cazare pe litoral au crescut cu maxim 15%, duminică, a declarat corespondentului MEDIAFAX Dragoş Răducan, secretar general al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

1 afișare

Răducan a declarat că noua majorare de tarife scumpeşte cazarea cu 10 - 15% faţă de perioada anterioară. Astfel, o cameră la o vilă turistică poate fi închiriată actualmente cu minim 75 lei/noapte, iar o cameră de hotel de două stele costă cel puţin 80 lei/noapte, în timp ce un apartament într-o unitate de două stele poate fi închiriat la un preţ pornind de la 180 lei/noapte.

O cameră la un hotel de trei stele costă de la 140 lei/noapte, iar la 4 stele - minim 260 lei/noapte. La un hotel de cinci stele, camera costă în jur de 540 lei/noapte.

Dragoş Răducan a precizat că în jurul datei de 15 iulie va avea loc ultima majorare de tarife la cazare din acest sezon, când se va înregistra, de asemenea, o creştere de 10 - 15%.

Conform statisticii efectuate de Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Constanţa, duminică se aflau pe litoral aproape 43.000 turişti, dintre care circa 4.000 cetăţeni străini. Cei mai mulţi turişti erau în staţiunea Mamaia (12.400) şi la Neptun (10.000).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici