Tarom şi-a anulat toate zborurile, din cauza vremii nefavorabile

Compania Tarom a anunţat că şi-a anulat toate zborurilor care nu au decolat până miercuri seară, din cauza vremii nefavorabile, precizând că este vorba de 47 de curse interne şi externe.

61 afișări
Imaginea articolului Tarom şi-a anulat toate zborurile, din cauza vremii nefavorabile

Tarom şi-a anulat toate zborurile, din cauza vremii nefavorabile (Imagine: Lucia Efrim/Mediafax Foto)

Cele 47 de curse Tarom care nu au decolat miercuri conform progamărilor au fost anulate pentru că vremea nefavorabilă nu permite operarea zborurilor în siguranţă.

"Pasagerii afectaţi de această situaţie sunt rugaţi să contacteze agenţiile emitente şi agenţiile Tarom pentru reprogramarea călătoriei sau rambursarea contravalorii biletului achitat, compania asigurând asistenţă tuturor pasagerilor săi, conform Regulamentului European privind drepturile pasagerilor pe transportul aerian nr.261/2004", se arată într-un comunicat al Tarom.

Compania menţionează că prognozele meteorologice pentru următoarele 12 ore nu indică o îmbunătăţire semnificativă a vremii.

Pasagerii care urmează să călătorească joi sunt rugaţi să contacteze compania, pentru informaţii legate de situaţia zborurilor lor, la numerele de telefon Call Center Tarom 9361 - valabil pentru apeluri din Bucureşti sau la 021.204.64.64, 021.303.44.00 şi 021.303.44.44.

Anterior, Tarom a anunţat că 19 curse ale companiei programate pentru miercuri au întârzieri între două şi trei ore, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, iar zborurile de la Bucureşti spre Oradea, Satu Mare, Iaşi, Cluj-Napoca, Sibiu, Atena, Zurich, Instanbul, toate cu retur, şi Sibiu - Munchen - Sibiu au fost anulate.

"Condiţiile meteo nefavorabile au impus necesitatea degivrării tuturor avioanelor, proces ce se desfăşoară anevoios, din cauza depunerii continue a unui strat de gheaţă pe fuselajul aeronavelor", a precizat compania.

Zeci de curse interne şi externe care trebuiau să plece de pe aeroporturile Otopeni şi Băneasa au fost anulate sau au avut întârzieri la decolare.

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului "Henri Coandă" Otopeni, Valentin Iordache, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că nu sunt probleme la aterizarea curselor aeriene, însă sunt amânări la decolare, din cauză că avioanele "sunt îngheţate".

Vezi cum va fi vremea în oraşul tău

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici