Tatăl deputatului Mihail Boldea, audiat la sediul DIICOT Galaţi

Gheorghe Boldea, tatăl deputatului Mihail Boldea, a fost audiat de procurori luni dimineaţă la sediul DIICOT Galaţi.

278 afișări
Imaginea articolului Tatăl deputatului Mihail Boldea, audiat la sediul DIICOT Galaţi

Tatăl deputatului Mihail Boldea, audiat la sediul DIICOT Galaţi (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

La ieşirea din sediul DIICOT Galaţi, Gheorghe Boldea a refuzat să facă declaraţii, acoperindu-şi faţa cu o mapă.

Ulterior, el s-a urcat în maşina avocatului care l-a însoţit la audieri şi a plecat.

Tatăl deputatului Mihail Boldea a ajuns la sediul DIICOT Galaţi în jurul orei 10.00 şi nu a făcut nicio declaraţie jurnaliştilor.

George Ştefan Boldea, fratele mai mic al lui Mihail Boldea era, de asemenea, citat să se prezinte, luni, la audieri, la sediul DIICOT Galaţi. Acesta a făcut însă o solicitare de amânare pentru marţi a audierii sale, arătând că are o întâlnire programată de mai mult timp, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Vineri, surse oficiale spuneau că, în urma identificării unor probe noi, George Ştefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, şi tatăl acestuia, Gheorghe Boldea, au fost citaţi pentru luni, la ora 10.00.

Joi, procurorii DIICOT au început urmărirea penală împotriva lui George Ştefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, şi a tatălui acestuia, Gheorghe Boldea, pentru spălare de bani. Cei doi au fost audiaţi mai multe ore la sediul DIICOT Galaţi.

Anchetatorii spun că în urmă cu o lună Mihail Boldea şi-a vândut casa în care locuia tatălui său, totodată donându-şi trei apartamente fratelui său, Ştefan Boldea, faptele intrând sub incidenţa infracţiunii de spălare de bani.

În 2011, deputatul Mihail Boldea i-a donat lui George Ştefan Boldea trei apartamente şi i-a acordat împrumuturi în valoare de 270.000 de euro.

Deputatul Mihail Boldea mai are un frate, Valentin Boldea, care este şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus, vineri, instituirea sechestrului asigurator asupra a şase imobile, respectiv două apartamente şi patru terenuri, din judeţul Galaţi ale lui Mihail Boldea, se arăta într-un comunicat de sâmbătă al DIICOT.

În urma percheziţiei domiciliare care a avut loc vineri, procurorii au descoperit şi ridicat mai multe ceasuri din aur şi alte bunuri mobile de valoare ale lui Boldea.

Totodată, procurorii DIICOT au dispus indisponibilizarea a trei apartamente din municipiul Galaţi, aparţinând învinuitului George Ştefan Boldea, precum şi a altor două imobile, apartament şi teren cu construcţie, aparţinând învinuitului Gheorghe Boldea şi a unui apartament proprietatea învinuitei Mihaela Barabanciuc.

Procurorii au mai dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumelor de 130.000 de euro şi 240.000 de lei, virate de Mihail Boldea în conturile bancare deschise pe numele a doi învinuiţi, precum şi asupra sumelor de bani apartinând deputatului, deschise la patru unităţi bancare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici