Taximetriştii protestează în faţa Primăriei Capitalei

Peste două sute de taximetrişti s-au adunat, vineri dimineaţă, în faţa Primăriei Capitalei, pentru a cere autorităţilor reînnoirea licenţelor de funcţionare şi ca aceste documente să devină individuale.

2 afișări
Imaginea articolului Taximetriştii protestează în faţa Primăriei Capitalei

Taximetriştii protestează în faţa Primăriei Capitalei

Taximetriştii cer, după intrarea în vigoare a normelor de aplicare a Legii taximetriei, la începutul acestei săptămâni, aplicarea corectă a prevederilor acestora în privinţa aplicării licenţelor.

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat, vineri, că în cazul Legii taximetriei există un conflict de interpretare, deoarece normele de aplicare au apărut după expirarea termenului, ca urmare fiind cerută Ministerului de Interne o clarificare.

Videanu a adăugat, în cadrul unei conferinţe de presă, că pentru 130 de taximetrişti, dintre cei care au maşini închiriate, vor fi eliberate autorizaţiile de funcţionare, în timp ce pentru restul se încearcă găsirea unor soluţii.

Edilul Capitalei a precizat că urmează să se întâlnească cu reprezentanţii taximetriştilor, vineri după-amiază, pentru a discuta despre modalitatea de soluţionare a revendicărilor mai ales în cazul celor care nu au maşini închiriate de la firme de taximetrie.

Normele de aplicare a Legii 265/2007 a taximetriei au intrat, luni, în vigoare, după publicarea lor în Monitorul Oficial.

La elaborarea Normelor de aplicare a Legii taximetriei, reprezentanţii Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) au avut mai multe discuţii cu sindicatele şi patronatele din domeniu, documentul fiind supus dezbaterii publice în a doua jumătate a lunii octombrie.

Săptămâna trecută, aproximativ două sute de taximetrişti au participat la un protest spontan în faţa sediului MIRA, cerând publicarea de urgenţă în Monitorul Oficial a normelor de aplicare a Legii taximetriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici