Telecabina de la Bâlea s-a defectat: 70 de turişti au rămas BLOCAŢI pe munte, fiind cazaţi la cabanele din zonă

Telecabina de la Bâlea s-a defectat, iar 70 de turişti care au urcat, marţi, la Bâlea Lac nu au mai putut coborî, fiind cazaţi la cabanele din zonă până la remedierea defecţiunii, cel mai probabil în cursul zilei de miercuri.

3538 afișări
Imaginea articolului Telecabina de la Bâlea s-a defectat: 70 de turişti au rămas BLOCAŢI pe munte, fiind cazaţi la cabanele din zonă

Telecabina de la Bâlea s-a defectat: 70 de turişti au rămas BLOCAŢI pe munte, fiind cazaţi la cabanele din zonă (Imagine:Gabriel Petrescu/ Arhiva Mediafax Foto)

Şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că telecabina de la Bâlea s-a defectat şi 70 de turişti nu mai pot coborî.

Adrian David a precizat că nu există probleme medicale, iar patrula Salvamont de la Bâlea Lac monitorizează situaţia.

La rândul său, Arnold Klingeis, managerul firmei care administrează telecabina, a precizat că este vorba despre o piesă care trebuie schimbată.

"Piesa a ajuns deja la Bâlea Lac şi va fi înlocuită în cursul nopţii sau mâine (miercuri - n.r.). În această seară, turiştii nu mai pot coborî, doar mâine, după remedierea problemei. Sperăm să fie vorba doar despre această piesă, vedem după ce o înlocuim", a declarat Arnold Klingeis.

El a precizat că turiştii sunt cazaţi la cabanele din zonă.

În această perioadă a anului, telecabina este singura modalitate de a ajunge la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, Transfăgărăşanul fiind închis şi blocat de zăpadă.

La Bâlea Lac zăpada măsoară aproape un metru, iar meteorologii anunţă temperaturi minime care, în timpul nopţii, pot coborî până la minus 22 de grade Celsius, iar maximele zilei nu vor urca la mai mult de minus 11 grade Celsius.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici