Telecabinele nu funcţionează la Bâlea Lac

Turiştii nu au reuşit să urce, sâmbătă, la Bâlea Lac, iar concurs de snowboard a fost amânat, pentru că, din cauza vântului puternic, telecabinele nu funcţionează.

301 afișări
Imaginea articolului Telecabinele nu funcţionează la Bâlea Lac

Telecabinele nu funcţionează la Bâlea Lac (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit meteorologilor, în zonele deschise, vântul bate cu peste 70 de kilometri pe oră, iar administratorii telecabinelor au decis că nu este sigur pentru turişti să urce sau să coboare.

"Vântul bate prea tare şi nu putem da drumul telecabinelor. Una este oprită în staţia de la Bâlea Lac, iar cealaltă în staţia de la Bâlea Cascadă. Este păcat, pentru că trebuia să se desfăşoare şi un concurs, iar oamenii nu au cum să ajungă", a declarat operatorul telecabinei.

Din cauza vremii nefavorabile, un concurs de snowboard programat să se desfăşoare la Bâlea Lac a fost amânat, iar organizatorii caută soluţii pentru a desfăşura competiţia la Bâlea Cascadă.

"Din păcate, nu se poate urca la Bâlea Lac. Probabil vor trage concurenţii cu snowmobilele până mai sus de Bâlea Cascadă, la vreun kilometru, şi vom încerca să dăm startul de acolo, pentru a ţine totuşi competiţia", a declarat Martin Freinadametz, unul dintre organizatorii evenimentului.

La competiţie au sosit sportivi din întreaga ţară, dar şi din Austria şi Olanda. În plus au sosit şi turişti care ar fi vrut să petreacă ziua de 8 martie la munte, dar nu au reuşit să urce.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici