Teleorman, Olt, Giurgiu, Buzău şi Ialomiţa, puternic afectate de ninsoare şi viscol

Peste 3.000 de lucrători ai Ministerului Administraţiei şi Internelor au intervenit în ultimele 24 de ore pentru combaterea efectelor produse de fenomenele meteo periculoase, cele mai afectate judeţe în ce priveşte circulaţia rutieră sunt Teleorman, Olt, Giurgiu, Buzău şi Ialomiţa.

63 afișări
Imaginea articolului Teleorman, Olt, Giurgiu, Buzău şi Ialomiţa, puternic afectate de ninsoare şi viscol

Teleorman, Olt, Giurgiu, Buzău şi Ialomiţa, puternic afectate de ninsoare şi viscol (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

În urma căderilor abundente de zăpadă şi a vântului puternic, au fost închise autostrada A1 - integral şi A2 - pe segmentul de drum Bucureşti-Drajna, precum şi 25 de drumuri naţionale din judeţele Argeş, Brăila, Botoşani, Buzău, Galaţi, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Tulcea, Prahova, Călăraşi, Teleorman şi Vrancea.

Totodată, fenomenele meteorologice au dus şi la închiderea a 190 de drumuri judeţene din 16 judeţe ale ţării.

Cele mai afectate judeţe în ce priveşte circulaţia rutieră sunt Teleorman, Olt, Giurgiu, Buzău şi Ialomiţa.

În ultimele 24 de ore, efectivele MAI au acţionat alături de structuri ale administraţiei publice locale pentru limitarea efectelor generate de căderile abundente de zăpadă pe un număr de 27 drumuri naţionale şi 466 drumuri judeţene, precum şi pe autostrăzile A1 şi A2, implicându-se în deblocarea a peste 250 de căi rutiere la nivel naţional.

Măsura de restricţionare a circulaţiei autovehiculelor cu masă totală maxim autorizată mai mare de 3,5 tone pe drumurile naţionale din judeţele Buzău, Brăila, Galaţi, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova şi Vrancea este în vigoare până luni, la ora 20.00. Aceasta a fost luată de către Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Inspectoratul General al Poliţiei Române, împreună cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, pentru evitarea problemelor care pot apărea din cauza condiţiilor meteo periculoase.

Meteorologii au prelungit avertizarea cod portocaliu de ninsori şi viscol până luni, la ora 20.00, pentru Bucureşti şi nouă judeţe. Potrivit avertizării de cod portocaliu, de duminică, ora 12.00, până luni, ora 20.00, în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea şi Ilfov va ninge abundent şi va fi viscol puternic, determinând diminuarea semnificativă a vizibilităţii şi troienirea zăpezii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici