Terapie experimentală COVID-19 cu plasmă hiperimună, la Spitalul Judeţean din Sibiu

  • Terapia cu plasmă hiperimună va putea fi disponibilă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu
  • O companie a dat spre folosinţă gratuită, pentru 12 luni, echipamentul de plasmafareză
1414 afișări
Imaginea articolului Terapie experimentală COVID-19 cu plasmă hiperimună, la Spitalul Judeţean din Sibiu

Sursa FOTO: Profimedia

În baza contractului de sponsorizare încheiat între Besmax Pharma Distribution, Consiliul Judeţean Sibiu şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, spitalului i-a fost dat spre folosinţă gratuită, timp de 12 luni, un echipament nou de plasmafereză (colectare de plasmă umană), produs în Germania.

Practic, sponsorul pune la dispoziţia spitalului, în mod gratuit, şi 100 de kituri de colectare de plasmă, de la acelaşi producător, compatibile cu echipamentul.

Pentru a începe tratamentul, spitalul va începe să achiziţioneze consumabilele care să asigure continuarea tratamentului după epuizarea stocului iniţial.

Echipamentul de la Sibiu a fost instalat la Centrul de Transfuzie Sangvină Sibiu, iar în data de 1 mai, reprezentanţii firmei au realizat şi instruirea personalului.

În cadrul Centrului de Transfuzie se vor desfăşura procedurile de colectare a plasmei de la pacienţii deja vindecaţi de COVID-19, care va fi apoi transfuzată pacienţilor infectaţi, cu precădere celor cu forme grave ale bolii.

„Terapia cu plasmă hiperimună recoltată de la convalescenţii COVID-19 este folosită din ce în ce mai mult la nivel global, autorităţile sanitare din China, Statele Unite şi din numeroase state din Uniunea Europeană autorizând utilizarea sa experimentală. Ne bucurăm că şi România a făcut paşi concreţi în acest sens şi că pacienţii noştri vor putea beneficia de această terapie”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Cornel Benchea.

18 judeţe vor beneficia de dotare cu astfel de aparate în contextul în care sponsorul care a donat echipamentul de plasmafareză spitalului din Sibiu a decis să susţină utilizarea experimentală, în scop terapeutic, a plasmei hiperimune, recoltate de la pacienţii COVID-19 vindecaţi, pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau cu risc de infectare din România, precum şi pentru tratamentul pacienţilor din România aflaţi în stare critică, inhibaţi, cu forme severe de pneumonie virală COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici