Terasele din Centrul Istoric vor funcţiona pe tot parcursul anului, inclusiv în sezonul rece

Localurile din Centrul Istoric al Capitalei vor avea posibilitatea să amenajeze terase pe străzile din această zonă pe tot parcursul anului, potrivit unui proiect aprobat, marţi, în şedinţa Consiliului General a Municipiului Bucureşti (CGMB).

542 afișări
Imaginea articolului Terasele din Centrul Istoric vor funcţiona pe tot parcursul anului, inclusiv în sezonul rece

Terasele din Centrul Istoric vor funcţiona pe tot parcursul anului, inclusiv în sezonul rece

Potrivit proiectului, comercianţii din Centrul Istoric au soliciat în mai multe rânduri Primăriei Capitalei să li se acorde dreptul de a amenaja terase şi în sezonul rece. Astfel, CGMB a aprobat un proiect care stabileşte că tersale pot funcţiona pe tot timpul anului. Până acum, terasele puteau funcţiona de la 15 martie până la 15 noiembrie.

„Potrivit prevederilor actuale ale Regulementului de organizare şi funcţionare a teraselor sezoniere în zonele protejate şi în perimetrul Centrului Istoric Bucureşti, desfăşurarea activităţlor de alimentaţie publică pe terase este permisă agenţilor economici în intervalul 15 martie – 15 noiembrie al fiecărui an. Motivat de prevederile Legii 349/2002 penru prevenirea şi combaerea efectelor consmlui produselor de tutun, modificată şi cmpletată de Legea 15/2016, reprezentanţii Asociaţiei comercianţlor Cenrul Istoric au solicitat în mai multe rânduri funcţionaea teraselor inclusiv în sezonul rece, respectiv în intervalul 1 ianuarie – 31 decembrie al ficerăui an”, se arată în expunerea de motive a proiectului aprobat marţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici