Tezele cu subiect unic din semestrul al II-ea încep miercuri

Sesiunea principală a tezelor cu subiect unic din semestrul al doilea începe miercuri şi se încheie în 21 mai, pentru aceste teste fiind înscrişi, la începutul anului şcolar 2008-2009, 426.910 elevi din clasele a VII- a şi a VIII -a, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei.

529 afișări
Imaginea articolului Tezele cu subiect unic din semestrul al II-ea încep miercuri

Tezele cu subiect unic din semestrul al II-ea încep miercuri

Potrivit calendarului tezelor, prima probă - la Limba şi literatura maternă - este programată pentru miercuri, la ea fiind înscrişi 23.049 elevi, din care 11.538 în clasa a VII-a şi 11.511 în clasa a VIII-a.

Proba de miercuri este organizată pentru elevii din şcolile cu predare în limba maternă, respectiv maghiară, sârbă, germană, slovacă şi ucraineană.

Tezele continuă cu probele de Limba şi literatura română, în 5 mai, de Matematică, în 13 mai şi de Istorie sau Geografie (numai pentru clasa a VIII-a ) în 21 mai.

Candidaţii care din motive bine întemeiate nu vor putea participa la sesiunea pricipală mai au o şansă în perioada specială de teze.

Potrivit MECI, sesiunea specială începe în 26 mai cu proba de Limba şi literatura maternă şi continuă în 28 mai, cu Limba şi literatura română, în 2 iunie, cu Matematică şi în 4 iunie, cu storie sau Geografie (numai pentru clasa a VIII-a).

La 15 septembrie 2008, au fost înscrişi 426.910 de elevi, dintre care 213.514 în clasele a VII a şi 213 396 în clase a VIII a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici