The Hurt Locker, dezamorsat de geniştii români: "Oi fi tu american, dar respecţi procedurile, ce naiba!…"

"The Hurt Locker" este un film copilăros din punct de vedere tehnic, arată cotidianul "Gândul" care prezintă opiniile mai multor genişti români şi americani pe marginea filmului care a câştigat cele mai multe premii Oscar în 2010.

49 afișări
Imaginea articolului The Hurt Locker, dezamorsat de geniştii români: "Oi fi tu american, dar respecţi procedurile, ce naiba!…"

The Hurt Locker, dezamorsat de geniştii români: "Oi fi tu american, dar respecţi procedurile, ce naiba!…" (Imagine: Gândul)

"Ce adrenalină?! Păi îl iei şi-l trimiţi la refacere, la psihiatru, nu îngroşi tuşele-astea posttraumatice aşa de tare, încât să mă faci să cred că fiecare acţionează la ordinul adrenalinei", se înfierbântă Alex, genist al Jandarmeriei Române, urmărind scenele hard din The Hurt Locker, în care un "omolog" american se joacă nebuneşte cu bombele presărate pe străzile din Bagdad. La impresia artistică, filmul e jos pălăria. Construcţia epică e "interesantă, dramatică, un film bun până la urmă", dar paralel cu realitatea, dacă stai să analizezi un pic utilizarea tehnicii militare şi a procedurilor, ne spun gazdele noastre.

Citeşte mai multe despre ce au spus geniştii români şi americani după ce au văzut filmul "The Hurt Locker" pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici