Tiberiu Cozma: Miron Cozma nu va părăsi România

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, eliberat, duminică, din Penitenciarul Rahova nu va pleca din România, în perioada următoare, şi va locui în Timişoara, a declarat fratele acestuia, Tiberiu Cozma.

3 afișări

Tiberiu Cozma, fratele fostului lider al minerilor din Valea Jiului, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că Miron Cozma nu va pleca definitiv din ţară.

"Nu va părăsi România. Miron va rămâne un bun român, un bun sindicalist. Singura lui vină este că s-a aflat în fruntea unor mase de oameni. Are interdicţie pentru Bucureşti şi Petroşani, dar nu va părăsi ţara”, a declarat, fratele lui Miron Cozma.

Tiberiu Cozma a mai spus că în următoarele zile fratele său va avea mai multe probleme de rezolvat, dar nu ştie cu exactitate ce presupune programul acestuia.

„Miron nu va refuza invitaţiile venite din străinătate de la diverse foruri sindicale. Suntem singura ţara din Europa care încarcerăm liderii de sindicat. Ei (liderii –n.r) nu sunt criminali, nu sunt hoţi, ei doar conduc şi apără interesele oamenilor lor”, a mai spus Tiberiu Cozma, reclamând că fratele său a trebuit să ispăşească zece ani de puşcărie pentru o „condamnare politică”.

"În cazul fratelui meu s-au făcut multe abuzuri, toate fiind de notorietate, dar acum nu se mai poate întâmpla nimic. Miron şi-a ispăşit integral pedeapsa. Nu-l mai pot reîncarcera”, a explicat fartele fostului lider de sindicat.

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a fost eliberat, duminică dimineaţă, din închisoare după aproximativ zece ani de detenţie, el afirmând că a făcut puşcărie pentru că şi-a făcut datoria de lider de sindicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici