Tigrii evadaţi de la Grădina Zoologică au fost tranchilizaţi şi duşi în cuşti - VIDEO

Cei doi tigri care au evadat, vineri seară, de la Grădina Zoologică din Hunedoara au fost tranchilizaţi şi duşi în cuştile lor după o operaţiune care a durat aproximativ şapte ore, nicio persoană nefiind rănită.

568 afișări
Imaginea articolului Tigrii evadaţi de la Grădina Zoologică au fost tranchilizaţi şi duşi în cuşti - VIDEO

Tigrii evadaţi de la Grădina Zoologică au fost tranchilizaţi şi duşi în cuşti (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Autorităţile locale au presupus că un vizitator a deschis intenţionat cuşca tigrilor de la Grădina Zoologică din Hunedoara şi i-a lăsat în libertate pe aceştia. Potrivit viceprimarului Hunedoarei Robert Dan, în spatele cuştii tigrilor a fost descoperită o uşă care era deschisă şi pe unde se presupune că au ieşit animalele.

"Doar o parte din Grădina Zoologică se poate vizita. Se apropia ora de închidere, iar vizitatorii au fost anunţaţi că trebuie să părăsească incinta. Probabil că unul dintre ei a intrat în zona unde nu avea voie şi a scos un şurub care ţinea ferecată cuşca tigrilor", a spus Robert Dan.

Timp de câteva ore, mai multe echipe de vânători şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă i-au căutat pe cei doi tigri evadaţi din cuşti în incinta Grădinii Zoologice.

Unul din cei doi tigri a fost găsit de specialişti şi tranchilizat înainte de ora 21.00 , însă nu i-au fost suficiente două doze, astfel încât animalul s-a mutat câţiva metri din locul unde fusese găsit iniţial, aşa că vânătorii şi jandarmii au fost nevoiţi să îi administreze încă o doză de tranchilizant pentru a-l putea duce în cuşcă.

Cel de-al doilea tigru fusese observat în apropierea tigrului tranchilizat, în final, după o operaţiune care a durat aproximativ şapte ore, vânătorii reuşind să tranchilizeze ambele animale şi să le ducă înapoi în cuşti fără ca vreo persoană să fie rănită.

Potrivit directorului Grădinii Zoologice din Hunedoara, Ciprian Horvat, unul din tigri era o femelă gestantă, iar celălalt perechea primului.

Video Stirileprotv.ro

Cei doi tigri au evadat, vineri după-amiază, din cuştile lor de la Grădina Zoologică din Hunedoara. Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Hunedoara, Mihail Rudeanu, a spus că se va declanşa o anchetă la Grădina Zoologică, pentru a se afla cum au evadat tigrii.

Potrvit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, lipsa tigrilor din cuşti a fost observată de către paznici, care au alertat autorităţile.

Viceprimarul din Hunedoara, Dan Robert, a declarat că în Grădina Zoologică din municipiu se aflau aproximativ 15 persoane când s-a observat dispariţia celor doi tigri, însă oamenii au fost evacuaţi în siguranţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici