Timiş: Mama fostului prefect, sunată de persoane care au vrut să o înşele prin "metoda accidentul"

Fostul prefect de Timiş Mircea Băcală spune că va depune plângere la Poliţie după ce mama sa a fost sunată de două persoane care au încercat să o înşele prin "metoda accidentul", susţinând că el ar fi provocat un accident cu morţi şi cerându-i femeii să le trimită bani pentru a-şi ajuta fiul.

122 afișări
Imaginea articolului Timiş: Mama fostului prefect, sunată de persoane care au vrut să o înşele prin "metoda accidentul"

Timiş: Mama fostului prefect, sunată de persoane care au vrut să o înşele prin "metoda accidentul" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Fostul prefect de Timiş Mircea Băcală a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că mama sa a fost sunată de o femeie care a pretins că este avocat şi care i-a spus că el urmează să fie arestat după ce ar fi provocat un accident în care ar fi murit o fetiţă şi mama acesteia.

Băcală a mai spus că femeia i-a cerut mamei sale 2.000 de euro.

"Mama mea a primit un telefon de la o aşa-zisă avocată, care spunea că este lângă mine, că eu sunt pe holurile Tribunalului, la un pas să fiu arestat fiindcă am produs un accident în care aş fi omorât o fetiţă şi pe mama acesteia. I-a solicitat mamei mele urgent să facă rost de unde ştie de 2.000 de euro, în condiţiile în care la Tribunal ar fi fost şi un avocat dispus să facă orice ca să fiu cercetat în libertate", a povestit Mircea Băcală.

Potrivit acestuia, cei care au sunat i-au dat femeii indicaţii clare, pentru a nu închide telefonul.

"S-a gândit că mama verifică povestea. A insinuat că mă va da pe mine la telefon, a pus un bărbat să se dea drept persoana mea. Acesta, în hohote şi plânsete, a spus că sunt eu şi a implorat-o pe mama mea să facă orice să nu mă lase pe mâna procurorilor. Ea nu mi-a recunoscut vocea, dar ţinând cont că eu aş fi fost disperat şi aş fi plâns foarte tare, era cât pe ce să cedeze", a explicat fostul prefect.

Femeia s-a gândit însă să îşi sune nora, pentru a afla ce se întâmplă cu fiul său.

"A fost inspirată şi mi-a sunat soţia de pe telefonul mobil. Soţia mea i-a zis să stea liniştită, că este o înşelăciune şi că au fost prezentate astfel de situaţii la ştiri. Era cât pe ce ca mama să facă infarct, şi-a revenit după câteva ore. Din fericire, nu a avut nevoie de medic, dar ar fi avut nevoie de psiholog", a afirmat Băcală.

Fostul prefect a mai spus că a obţinut un număr de telefon de la care a fost sunată mama sa şi că va depune o plângere la Poliţie.

"Am obţinut numărul de telefon de la care au sunat, erau doi complici. Eu am sunat imediat la Poliţie şi după ce am toate detaliile mă voi duce să depun o plângere. Consider că nu trebuie să lăsăm lucrurile aşa. Dacă mama a avut inima tare şi a scăpat, cu siguranţă alte persoane mai în vârstă s-ar putea să pice în plasa lor. Dacă mama nu îmi suna soţia, sigur îi credea. O să încerc cu ajutorul celor abilitaţi să identificăm de unde s-a sunat, cine a sunat. E bine ca toţi timişorenii, toţi oamenii, să fie informaţi despre acest lucru", a adăugat fostul prefect.

Poliţiştii din Timiş spun că până în prezent au primit şapte plângeri de la persoane care fie au fost înşelate prin această metodă, fie au fost sunate, însă nu au dat curs indicaţiilor.

"Avem şapte plângeri depuse la sediul Poliţiei Timiş. Este vorba despre «metoda accidentul». Este o metodă cunoscută de poliţişti. Recomandăm ca în asemenea situaţii cetăţenii să nu dea curs instrucţiunilor primite, ci să se asigure iniţial de veridicitatea informaţiilor aflate. Totodată, sesizarea ulterioară a Poliţiei poate duce la identificarea şi prinderea suspecţilor", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Mirela Drăghicioiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici