Timiş: Zeci de căprioare, iepuri, vulpi şi bursuci au fost găsiţi morţi pe câmp (Video)

Zeci de căprioare gestante, iepuri, vulpi şi bursuci au fost găsiţi morţi, în ultimele zile, pe câmpurile din zona localităţii Checea, judeţul Timiş, după ce animalele au mâncat substanţe otrăvitoare aruncate de o societatea comercială pe terenurile agricole pentru a salva culturile.

587 afișări
Imaginea articolului Timiş: Zeci de căprioare, iepuri, vulpi şi bursuci au fost găsiţi morţi pe câmp (Video)

Timiş: Zeci de căprioare, iepuri, vulpi şi bursuci au fost găsiţi morţi pe câmp

Şeful Agenţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, Cornel Lera, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că nu a mai avut loc un astfel de dezastru.

"Este ceva nemaivăzut, zeci de cadavre de animale, este un dezastru cumplit, care afectează zona. Probabil că vânătoarea va fi interzisă în următorii ani", a spus Lera.

Potrivit sursei citate, animalele au mâncat substanţe otrăvitoare care au fost împrăştiate pe terenurile agricole, fiind vorba de mai multe hectare de teren.

Reprezentanţii firmei care adminstrează terenurile nu au putut fi deocamdată găsiţi.

Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, a reunit Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă care a stabilit ca toată zona să fie inspectată pentru a fi ridicate toate cadavrele, care vor fi depozitate într-un singur loc, până la sosirea reprezentaţilor firmei care le vor incinera.

De asemenea, cadavrele vor fi analizate de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, pentru stabilirea cauzei decesurilor, se va încerca şi neutralizarea substanţelor otrăvitoare, iar animalele vii vor fi îndepărtate cu gonaci pentru a fi protejate.

Totodată, organele îndreptăţite vor face verificări la societatea comercială care administrează terenurile pe care au fost puse substanţele otrăvitoare.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici