Timişoara: Percheziţii la 16 adrese, între care două hoteluri, la o reţea de prostituţie de lux. O grupare a racolat 40 de tinere

Un număr de 16 percheziţii au loc, joi dimineaţă, la Timişoara, pentru destructurarea unei reţele de prostituţie de lux, iar printre adresele la care poliţiştii de la Crimă Organizată au descins se numără şi două mari hoteluri din oraş.

593 afișări
Imaginea articolului Timişoara: Percheziţii la 16 adrese, între care două hoteluri, la o reţea de prostituţie de lux. O grupare a racolat 40 de tinere

Timişoara: Percheziţii la 16 adrese, între care două hoteluri, la o reţea de prostituţie de lux (Imagine: Mediafax Foto)

Gruparea specializată în proxenetism şi prostituţie vizată de percheziţiile DIICOT de la Timişoara ar fi racolat, prin intermediul unor recepţionere, 40 de tinere care erau apoi duse la 12 hoteluri şi pensiuni pentru a se prostitua, în schimbul unor sume cuprinse între o sută şi 500 de euro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), procurorii din Timişoara şi poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate au descins, joi dimineaţă, la 17 adrese din oraş, din care 12 hoteluri şi cinci pensiuni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform sursei citate, procurorii suspectează că în cursul acestui an un grup infracţional format din 15 membri, între care 11 recepţionere ale unor hoteluri şi pensiuni, au facilitat practicarea prostituţiei de către 40 de tinere, contra unor tarife care variau între o sută şi 500 de euro.

”În cadrul grupului infracţional bărbaţii asigurau transportul victimelor între hotelurile în care avea loc acţiunea de exploatare a lor, iar recepţionerele racolau clienţi dornici să răsplătească cu bani cash serviciile sexuale care li se prestau. Printre aceştia se numără afacerişti cu petrol, fotbalişti, avocaţi, patroni ai altor hoteluri, cetăţeni români, dar şi cetăţeni străini", spun procurorii DIICOT.

Totodată, cele 11 recepţionere sunt suspectate că racolau tinerele în funcţie de aspectul fizic, iar imagini cu acestea erau prezentate unor clienţi cazaţi la hotelurile din Timişoara, prin intermediul unor reţele de socializare.

Fiecare membru al reţelei, arată sursa citată, avea un rol foarte bine determinat.

"Unele dintre recepţionere aveau sarcina de a educa tinerele racolate cu privire la tehnicile meseriei de prostituată, destăinuindu-le preferinţele clienţilor. Recepţionera de serviciu asigura intrarea în hotel a tinerei care urma să se prostitueze. Totodată, aceasta încasa comisionul de la prostituată şi îl înmâna recepţionerei care racolase clientul", mai spun ancgetatorii.

De asemenea, pe lângă comisionul pe care îl încasau de la tinere, recepţionerele beneficiau şi de alte "favoruri" de la clienţi, acestea constând în cadouri, sume de bani sau alte beneficii, precum parfumuri, combustibil, băuturi, dulciuri, ţigări.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii BCCO au făcut un calcul estimativ al câştigurilor realizate de către proxeneţi timp de patru luni de pe urma exploatării a zece dintre victime, estimarea atingând suma de 80.000 de euro.

În acest caz au fost emise 23 de mandate de aducere pe numele membrilor grupării, dar şi al unora dintre victime. Cele 23 de persoane urmează să fie audiate la sediul DIICOT Timişoara.

Anterior, surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că percheziţiile au loc la membrii unei reţele care se ocupa cu prostituţia de lux şi care funcţiona de peste un an, fiind monitorizată cu ajutorul SRI.

Conform surselor judiciare citate, clienţii erau în general oameni de afaceri, iar mai întâi aceştia apelau la una dintre femeile din grupare care se ocupa de coordonare şi căreia îi transmitea cum trebuie să arate fata pe care şi-o doresc. Apoi, la scurtă vreme, era anunţat locul de întâlnire cu fata dorită, precum şi tariful.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici