Timişoara: Prelevare de organe de la o adolescentă lovită cu maşina de un bărbat care apoi a fugit

Mai multe echipe de medici vor preleva, în noaptea de luni spre marţi, rinichii şi ficatul unei adolescente de 16 ani, aflată în moarte cerebrală, lovită cu maşina de un şofer care apoi a fugit de la faţa locului accidentului, iar în prezent este în arest la domiciliu.

515 afișări
Imaginea articolului Timişoara: Prelevare de organe de la o adolescentă lovită cu maşina de un bărbat care apoi a fugit

Timişoara: Prelevare de organe de la o adolescentă lovită cu maşina de un bărbat care apoi a fugit (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Directorul Spitalului judeţean Timişoara, medicul Marius Craina, a declarat, luni seară, corespondentului MEDIAFAX că mai multe echipe de medici care urmează să sosească la Timişoara din Bucureşti, Târgu Mureş şi Cluj-Napoca vor preleva, în noaptea de luni spre marţi, ficatul şi rinichii unei tinere de 16 ani lovită cu maşina de un şofer, care a fugit după producerea accidentului.

”S-a discutat cu familia, este de acord cu prelevarea de organe. Se pot salva rinichii şi ficatul. Vor veni medici de la Bucureşti, Târgu Mureş şi Cluj-Napoca. Prelevarea se va face în această noapte" (n.r. - în noaptea de luni spre marţi), a declarat Marius Craina.

Potrivit poliţiştilor, în noaptea de joi spre vineri, în comuna Cenad, din judeţul Timiş, tânăra de 16 ani Dora Târziu se întorcea acasă, împreună cu prietenele sale, când la un moment dat un şofer în vârstă de 22 de ani, aflat la volanul unui autoturism BMW şi care îşi recuperase de curând permisul auto ce îi fusese suspendat, a intrat în plin în fete.

Dora Târziu a fost grav rănită, fiind transportată la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde a intrat în comă.

Şoferul vinovat a fugit de la locul accidentului, abandonându-şi maşina.

La scurt timp, el a fost prins de către poliţişti şi reţinut, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

În cursul zilei de sâmbătă, magistraţii Judecătoriei Sânnicolau Mare au decis ca şoferul să rămână în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici