Titularizare 2011 Vaslui: Peste 40 la sută din candidaţii au absentat de la proba scrisă

Peste 40 la sută dintre cei 907 candidaţi înscrişi la concursul de titularizare în învăţământ în judeţul Vaslui nu s-au prezentat la proba scrisă, susţinută miercuri, sau au ieşit imediat din sala de examen după prezentarea subiectelor, şi aceştia fiind consideraţi absenţi, conform metodologiei.

718 afișări

Examenul de titularizare în învăţământ din acest an s-a confruntat cu cel mai mare absenteism din istorie în judeţul Vaslui din partea celor cărora le-au fost acceptate dosarele pentru concurs, în condiţiile în care 211 candidaţi nu s-au prezentat la proba scrisă de miercuri.

În plus, alţi 160 de concurenţi pentru o catedră în învăţământ au ieşit din sălile de examen imediat după prezentarea subiectelor, şi aceştia fiind consideraţi absenţi, conform metodologiei. Oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui consideră că absenteismul atât de mare la titularizare este dat de montarea camerelor de supraveghere în sălile de examen, precum şi concurenţa foarte mare pe posturi.

"Evident că montarea camerelor de supraveghere în toate cele 82 de săli de examen a avut o influenţă foarte mare asupra candidaţilor şi a modului de desfăşurare a examenului. Drept dovadă, foarte mulţi dintre cei care-şi doreau să se titularizeze pe post nu s-au prezentat la concurs, iar pe parcursul derulării probei scrise nu am avut niciun incident, cum ar fi vreo tentativă de copiere. Mulţi au renunţat şi au ieşit din examen mai repede de o oră de la prezentarea subiectelor astfel încât să nu rişte anularea notelor de peste 5 obţinute pentru posturi de profesori calificaţi în anii din urmă, ceea ce automat ar fi însemnat şi pierderea catedrei. Desigur, şi concurenţa din acest an a fost foarte mare, având şi 61 de concurenţi pe un singur post, cum este disciplina istorie", a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Vasile Ursanu.

Cei care au susţinut examenul de titularizare în învăţământ, ultimul în sistem centralizat la nivel naţional, vor afla rezultatele în 18 iulie, având la dispoziţie două zile pentru a contesta, eventual, notele obţinute. Rezultatele finale vor fi publicate pe 21 iulie, toate lucrările fiind corectate în diverse centre din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici