Toader dezminte informaţiile date de Cuc: Prin adresa Ministerului Justiţiei nu a fost a solicitat avizul CSAT

Tudorel Toader a precizat, marţi pe Facebook, în legătură cu „ordonanţa pe achiziţii” despre care ministrul Transporturilor Răzvan Cuc spunea că a primit observaţii de la Ministerul Justiţiei, printre care şi obţinerea avizului CSAT, că prin adresa instituţiei nu a fost solicitat un asemenea aviz.

338 afișări
Imaginea articolului Toader dezminte informaţiile date de Cuc: Prin adresa Ministerului Justiţiei nu a fost a solicitat avizul CSAT

Toader dezminte informaţiile date de Cuc: Prin adresa Ministerului Justiţiei nu a fost a solicitat avizul CSAT

„Altă simplă precizare! Despre «ordonanţa pe achiziţii». MJ avizează, sub aspectele de legalitate, proiectele de acte normative iniţiate de către alte ministere. MJ nu iniţiază şi nu elaborează proiecte de acte normative în locul altor ministere. În eviden'ele MJ nu figurează un proiect trimis spre AVIZARE conform dispoziţiilor art. 20 alin. (7) din HG 561/2009, referitor la «ordonanţa pe achiziţii». În faza de prealabilă, de consultare interinstituţională, MJ a transmis o serie de propuneri si observaţii, referitoare la un proiect OUG pentru modificarea şi completarea unor acte normative printre care şi legislaţia din domeniul achiziţiilor publice. Prin adresa MJ nu a fost solicitat avizul CSAT”, a scris Tudorel Toader, marţi, pe Facebook.

„Luând în considerare intervenţiile asupra unor acte normative care transpun directive ale Uniunii Europene (art. II – V din proiect), în temeiul art. 2 pct. 37 din H.G. nr. 16/2017, a fost menţionată necesitatea obţinerii avizului Ministerului Afacerilor Externe şi a Ministrului Delegat pentru Afaceri Europene”, a completat Toader.

Reacţia ministrului demisionar al Justiţiei vine după ce Răzvan Cuc a declarat duminică, la Târgu Jiu, că a lansat ordonanţa pe achiziţii, însă a primit 17 pagini de observaţii de la Ministerul Justiţiei, printre care şi aceea de a obţine un aviz de la Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). „O aberaţie!”, spune ministrul.

Potrivit ministrului Transporturilor, observaţiile de la Ministerul Justiţiei au venit miercuri după-amiaza. El a adăugat că aşteaptă o discuţie cu noul ministru al Justiţiei, deoarece, după lansarea ordonanţei privind achiziţiile, a primit de la MJ observaţii pe 17 pagini.

Ministrul demisionar al Justiţiei Tudorel Toader a scris sâmbătă, pe pagina sa de socializare, că ministerul condus de el nu a întârziat şi nici nu a blocat vreo procedură de avizare a actelor normative.

Liderii PSD au decis, miercuri, retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. După mai multe întâlniri cu premierul Dăncilă şi trimiterea la Cotroceni a propunerii de revocare, Toader şi-a postat, joi seară, demisia pe pagina de Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat deja că va lua o decizie săptămâna aceasta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici