Toader, ironic la adresa lui Lazăr: Nu am ştiut că procurorul general mi-a dat sfaturi azi-noapte în legătură cu ce să fac de dimineaţă

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, l-a ironizat, luni seară, pe procurorul general al României şi avertismentul transmis duminică noapte de acesta pe OUG pe legile justiţiei, precizând că nu a ştiut că Augustin Lazăr i-a dat noaptea sfaturi ce să facă dimineaţa. Ministrul Justiţiei a anunţat că în câteva zile e posibil să termine evaluarea procurorului general Augustin Lazăr, precizând că îl va invita pe acesta la o discuţie înainte de a face public raportul, îi va da o cafea şi va concluziona.

1819 afișări
Imaginea articolului Toader, ironic la adresa lui Lazăr: Nu am ştiut că procurorul general mi-a dat sfaturi azi-noapte în legătură cu ce să fac de dimineaţă

Toader, ironic la adresa lui Lazăr: Nu am ştiut că procurorul general mi-a dat sfaturi azi-noapte ce să fac eu dimineaţa asta

"Nu am ştiu că procurorul general mi-a dat sfaturi azi-noapte ce să fac eu dimineaţa asta. Sâmbătă şi duminică am fost la Iaşi, am ţinut cursuri, în felul acesta nu am stat sub presiune, cu comentarii, atitudini pro contra, eu mi-am văzut de treburile mele. OUG nu e opera mea, este emisă de Guvern, eu ca ministru cred că este o OUG necesară corerentă, tehnică, bună. Nu aş spune că există o presiune externă, poate nici presiune internă, sigur că există gesturi de nemulţumire. Tu ca demnitar trebuie să ai tăria, rezistenţa să îţi faci treaba corect, indiferent de nemulţumirile unora", a declarat Tudorel Toader, la Antena 3.

Parchetul General a criticat, duminică seară, unele prevederi din OUG, avertizând că există pericolul ca acestea încalce ordinea constituţională. Ulterior, luni dimineaţă, Augustin Lazăr a criticat OUG pe legile justiţiei, precizând că acest act normativ va duce la îngreunarea soluţionării unor dosare importante aflate pe rolul Parchetului General, precum cel al protestului de pe 10 august, având în vedere că delegările procurorilor aduşi de la alte parchete să soluţioneze cauzele vor înceta.

Toader, despre evaluarea lui Lazăr: E o chestiune de zile. Îl voi servi cu o cafea şi voi concluziona

"În cea mai mare parte, da (am terminat evaluarea). Mai sunt nişte elemente pe care vreau să le evaluez. Timpul se măsoară în zile. Voi face cunoscute criteriile, elementele de evaluare, concluziile raportului de evaluare în mod public şi odată la toată lumea, nu pot spune acum. Şi a fi nehotărât e tot o stare de abordare. E o chestiune de zile. Şi luna are zile. Sigur voi pune capăt acestei evaluări. Sigur, îi spuneam procurorului general, făceam referire şi la mine şi la oricine vine o vreme când fiecare poate şi trebuie evaluat. Precum pregătirea, formarea profesională e continuă, şi evaluarea e continuă", a declarat Tudorel Toader, la Antena 3.

Ministrul Justiţiei a anunţat că va avea o întâlnire cu Augustin Lazăr pentru a-i prezenta concluziile.

"Ce să-l întreb? Sigur, voi avea o discuţie cu dânsul, dacă va da curs invitaţiei mele, sper că va da curs. Înainte de a face raportul public, îl voi invita, îl voi servi cu o cafea şi voi concluziona", a declarat Toader.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici