Toader, noi precizări în cazul Lazăr: Voi veni cu clarificări. Am primit plângerea lui Lazăr

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni că a primit plângerea făcută de procurorul general Augustin Lazăr, cu privire la procedura de revocare, şi va face declaraţii detaliate, precizând că dosarul de candidat a lui Lazăr conţinea, în 2016, doar un CV şi scrisoarea de intenţie.

183 afișări
Imaginea articolului Toader, noi precizări în cazul Lazăr: Voi veni cu clarificări. Am primit plângerea lui Lazăr

Toader, noi precizări în cazul Lazăr: Voi veni cu clarificări. Am primit plângerea lui Lazăr

"În România, accesul la justiţie e garantat pentru orişice persoană. Fiecare, dacă e nemulţumit, şi sigur că dânsul e nemulţumit, are dreptul să adreseze unui judecător. Problema e să nu abuzăm de dreptul acesta, deşi, din păcate, mulţi abuzează..Am plângerea aceea, am citit-o, azi când programul îmi va permite, voi face o declaraţie mai cuprinzătoare, privind legalitatea procedurii numirii în funcţia de procuror general", a anunţat ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader face referire şi la dosarul de candidat al procurorului general, depus în 2016.

"Uitaţi-vă pe anunţul de selecţie a candidatului de procuror geneeral. Pe 16 martie 2016, când s-a închis procedura, termenul de încriere, dosarul lui Lazăr avea declaraţia de intenţie şi un CV. Nu exista nimic în plus. Comparaţi cererea şi CV-ul cu cerinţa din anunţul de declanşare a procedurii. Dacă eu eram ministru al Justiţiei spuneam câte dosare avem: patru. Sunt complete? Unul nu e. La revedere. Nu caut eu ca ministru să completez dosarele unuia dintre candidaţi", a mai declarat Tudorel Toader.

Augustin Lazăr a depus, zilele trecute, şi la Ministerul Justiţiei o plângere prealabilă împotriva actului administrativ reprezentat de raportul de evaluare pe care Toader l-a prezentat săptămâna trecută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici