Toate epocile civilizaţiei, reconstituite într-un festival organizat în vacanţa de 1 Mai, la Medgidia

Timp de patru zile, principalele momente ale istoriei, pornind din antichitate şi ajungând până în epoca contemporană, vor fi reconstituite într-un festival care a început, vineri, în Medgidia. La final, toată lumea va participa la o bătălie generală, cu perne, transmite corespondentul MEDIAFAX.

641 afișări
Imaginea articolului Toate epocile civilizaţiei, reconstituite într-un festival organizat în vacanţa de 1 Mai, la Medgidia

Toate epocile civilizaţiei, reconstituite într-un festival organizat în vacanţa de 1 Mai, la Medgidia (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Arhiva Foto)

Festivalul Internaţional de Jocuri şi Reconstituiri Istorice „Dapyx”, denumit după un străvechi rege şi erou al acestor ţinuturi care a pierit apărându-şi teritoriile în luptele geto - romane din anii 29 - 28 î.e.n., este organizat de Primăria Municipiului Medgidia în perioada 28 aprilie - 1 mai, pe Stadionul Municipal „Iftimie Ilisei”.

Reprezentanţii administraţiei locale din Medgidia, municipiul situat pe legendarele meleaguri din inima Dobrogei locuite de geţi în urmă cu mai bine de două milenii, precizează, într-un comunicat de presă, că impresionanta amprentă istorică purtată de poporul român a inspirat organizarea acestui eveniment unic în România - primul festival de reconstituire istorică care acoperă momente din toate epocile civilizaţiei.

„Unicitatea evenimentului este asigurată prin diversitatea epocilor istorice reconstituite de asociaţiile de profil participante: Antichitate, Evul Mediu şi Epocile Modernă şi Contemporană, prin demonstraţii de luptă, ateliere tematice de ceramică, pielărie, fierărie, ţesătorie, gastronomie, prin intermediul concertelor susţinute de artişti consacraţi şi nu în ultimul rând, prin muzică şi dans”, se arată în comunicat.

Manifestările din cadrul evenimentului au început vineri, cu o paradă desfăşurată pe arterele principale din Medgidia, condusă de Fanfara Militară, alături de 700 de luptători antici şi medievali, legionari romani, războinici daci, dorobanţi şi soldaţi din Primul Război Mondial.

Punctul final va fi Stadionul Municipal unde va avea loc ceremonia de deschidere, un concert cu Muzică Militară a Forţelor Navale, iar apoi o seară folk cu Provincialii, Ducu Bertzi & Company, Folk & Rock Company.

Sâmbătă, cea de-a doua zi a festivalului, este dedicată Antichităţii, urmând să fie organizate demonstraţii de meşteşuguri, antrenamente, lupte demonstrative de gladiatori şi dansuri antice. De asemenea, vor fi reconstituite şi câteva bătălii - lupta lui Spartacus cu romanii, asediul cetăţii Genucla şi lupta tomitanilor cu goţii. La finalul zilei, Pasărea Rock, Cargo şi Iris vor oferi un concert de gală.

Perioada reconstituită duminică, 30 aprilie, va fi a Evului Mediu, fiind din nou organizate demonstraţii de meşteşuguri, antrenamente, lupte demonstrative şi reconstituirea unor bătălii, de data aceasta principalii „actori” fiind tătarii. La final va fi organizat şi un concert folcloric cu orchestra „Valahia”, Constantin Enceanu, Laura Lavric, Steliana Sima şi Lavinia Goste.

Epocilor Modernă şi Contemporană le va veni rândul pe 1 mai, urmând să fie reconstituite bătălii din Primul Război Mondial. După ora 18.30 va fi organizată Ceremonia de închidere urmată de cea mai mare bătălie din cele patru zile ale festivalului, Marea bătălie cu perne, la care publicul va fi invitat să participe în arena stadionului.

Pentru ultimul concert vor urca pe scenă Feli, Smiley & Band, Carla’s Dreams şi Voltaj, iar la final cerul va fi luminat de un spectaculos foc de artificii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici