Toate zonele de îmbăiere de pe litoralul românesc sunt de categorie bună şi foarte bună

Toate zonele de îmbăiere de pe litoralul românesc sunt de categorie bună şi foarte bună, arată primele analize pe anul 2010 privind calitatea apei, date publicităţii, vineri, de reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL).

43 afișări
Imaginea articolului Toate zonele de îmbăiere de pe litoralul românesc sunt de categorie bună şi foarte bună

Toate zonele de îmbăiere de pe litoralul românesc sunt de categorie bună şi foarte bună (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

Potrivit responsabilului de comunicare al ABADL, Cătălin Anton, la începutul acestei luni au fost prelevate probe de apă de pe sectoarele de plajă dintre Năvodari şi Vama Veche.

"În urma analizelor efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, toate analizele efectuate au fost de categoria bună şi foarte bună", se arată în raport.

Conform raportului, calitate foarte bună a apelor se înregistrează pe sectoarele Mamaia II - Estival, Cordon Eforie II - Tabăra Luminiţa, Costinesti I - Pescărie, precum şi pe aproape toată suprafaţa de plajă cuprinsă între staţiunile Olimp şi Vama Veche.

"De altfel, conform raportului Comisiei Europene privind calitatea apelor de îmbăiere, dat publicităţii săptămâna trecută, toate cele 49 de zone îmbăiere de pe litoralul românesc corespund standardelor europene obligatorii, constatându-se un progres faţă de anii 2007 şi 2008", a mai precizat responsabilul de comunicare al ABADL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici