Tokyo începe să elibereze certificate de parteneriat pentru cuplurile de acelaşi sex

Autorităţile din Tokyo au început să elibereze certificate de parteneriat pentru cuplurile de acelaşi sex care le oferă deţinătorilor o serie de drepturi în raport cu instituţiile oraşului, potrivit BBC.

215 afișări
Imaginea articolului Tokyo începe să elibereze certificate de parteneriat pentru cuplurile de acelaşi sex

Tokyo începe să elibereze certificate de parteneriat pentru cuplurile de acelaşi sex

Tokyo a început să implementeze un sistem de certificate de parteneriat pentru cuplurile de acelaşi sex permiţându-le pentru prima dată să fie tratate drept cupluri căsătorite. Totuşi, documentul poate fi folosit doar în anumite servicii publice şi nu oferă toate drepturile pe care le au persoanele căsătorite în mod tradiţional.

Schema care se aplică în zona metropolitană din Tokyo a fost stabilită pentru prima dată într-unul dintre districtele sale în 2015, extinzându-se de atunci la alte nouă districte şi şase oraşe din vestul ariei metropolitane, potrivit portalului Asahi Sinbun. Acum, noua schemă se extinde în toate zonele oraşului cu 14 milioane de locuitori.

Certificatele de parteneriat care au fost introduse şi în alte opt prefecturi din Japonia, permit cuplurilor de acelaşi sex să fie tratate la fel ca persoanele căsătorite tradiţional atunci când vine vorba de locuinţe, medicamente şi asistenţă socială. Totuşi, certificatul nu ajută în probleme precum adopţia, moştenirea şi vizele de soţ/soţie, potrivit BBC.

În prezent, Japonia este singura ţară din grupul G7 al naţiunilor dezvoltate care nu recunoaşte uniunile între persoane de acelaşi sex. Cu toate acestea, sondaje recente sugerează că majoritatea japonezilor sprijină căsătoriile gay. Potrivit unui sondaj realizat în 2021 de postul public de televiziune japonez NHK, 57% dintre cetăţeni s-au declarat în favoarea lor, în timp ce doar 37% s-au declarat împotrivă.

În ciuda acestui sprijin larg răspândit, un tribunal districtual din Osaka a decis la începutul anului că interdicţia existentă privind căsătoriile între persoane de acelaşi sex este constituţională. Apoi, în octombrie, Noboru Watanabe - un reprezentant al Partidului Liberal Democrat aflat la putere, a calificat căsătoria între persoane de acelaşi sex drept „dezgustătoare". Comentariile politicianului au fost criticate pe scară largă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici