Tolea Ciumac vrea contopirea pedepselor primite în Romania şi Spania

Anotalie Ciumac, condamnat în dosarul "Scotch", în care este acuzat de tentativă de omor, a solicitat, joi, Tribunalului Braşov, să i se contopească pedepsele cu închisoarea date de instanţele din Spania şi din România, magistraţii stabilind pentru 18 iunie judecarea cauzei.

85 afișări
Imaginea articolului Tolea Ciumac vrea contopirea pedepselor primite în Romania şi Spania

Tolea Ciumac vrea contopirea pedepselor primite în Romania şi Spania (Imagine: Mediafax Foto)

Ciumac a solicitat contopirea pedepsei de patru ani de închisoare, dată de Tribunalul Braşov în dosarul "Scotch", în care este acuzat de tentativă de omor, cu pedeapsa de doi ani şi jumătate dată de Tribunalul Madrid.

În Spania, Ciumac a executat o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare sub un nume fals, Alexander Ratco, iar Tribunalul Braşov a solicitat Interpol documente prin care să se dovedească faptul că Ciumac şi Ratco sunt aceeaşi persoană.

"Din cererea formulată de el rezultă că Interpolul ar fi făcut demersuri pentru stabilitarea identităţii inculpatului, dar instanţa Braşov vrea să verifice încă o dată acest lucru", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Alina Mioc purtătorul de cuvânt al Tribunalului Braşov.

Potrivit sursei citate, Ciumac a executat doi ani şi jumătate de închisoare în Spania, în perioada 5 septembrie 2000 – 15 noiembrie 2002, conform deciziei Tribunalului Madrid şi peste un an de închisoare în Romania, în perioada 5 martie 2003-29 iulie 2004.

Mioc a precizat că, în condiţiile în care avocatul lui Ciumac susţine că acesta a mai executat o pedeapsă şi în perioada în care a fost extrădat în Spania, Tribunalul Braşov va verifica toate documentele.

Claudiu Prunaru, avocatul lui Ciumac, a declarat că acesta nu ar mai trebui să stea nicio zi în închisoare deoarece a mai executat un an de închisoare în perioada extrădării sale din Spania.

"Nu ar mai trebui să stea nicio zi. Chiar a depăşit cu peste şase luni perioada în care a stat în închisoare. Celor două pedepse din România şi Spania li s-a mai adăugat şi perioada pe care a petrecut-o în închisoare în timpul extrădării din Spania, deci a stat vreo trai ani şi şase luni", a declarat avocatul lui Anatolie Ciumac.

Poliţiştii de la Direcţia de Investigaţii Criminale şi de la Serviciul de Intervenţie şi Acţiuni Speciale din IGPR au pus în executare, în 11 martie, mandatul emis pe numele lui Anatolie Ciumac, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare în dosarul "Scotch" în care este acuzat de tentativă de omor în urma scandalului din 1999 de la un bar de noapte din Braşov. În acest caz există o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici