Tone de deşeuri electrice şi electronice, colectate în sectorul 3

Aproximativ 31 de tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) au fost colectate de pe raza sectorului 3 al Capitalei în ultimele şase luni, cu ajutorul firmei salubrizare, autoritatea locală anunţând că este pregătită şi pentru campania naţională cu acelaşi scop, din 3 noiembrie.

2 afișări
Imaginea articolului Tone de deşeuri electrice şi electronice, colectate în sectorul 3

Tone de deşeuri electrice şi electronice, colectate în sectorul 3

Potrivit unui comunicat al Primăriei sectorului 3, de luni până sâmbătă, locuitorii sectorului 3 pot depune deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) pe bază de proces-verbal, la cele 16 puncte înfiinţate de către operatorul de salubritate Rosal Grup SRL pentru colectarea deşeurilor, iar în zilele de miercuri şi sâmbătă, locuitorii pot solicita ridicarea de la domiciliu a acestora.

"Primăria sectorului 3, va răspunde prompt solicitărilor venite din partea cetăţenilor sectorului, în campania de colectare a DEEE-rilor ce se va desfăşura la nivel naţional sâmbătă", informează sursa citată.

Ministerul Mediului a iniţiat o campanie naţională intutulată " Ziua debarasării naţionale", care va avea loc în 3 noiembrie, dată la care în care oamenii vor putea să depoziteze obiectele electrice şi electrocasnice pe care nu le mai folosesc, până la ora 12.00, după care, în aceeaşi zi, firmele de salubrizare le vor ridica şi transporta la centrele de reciclare.

MMDD a anunţat că la acest eveniment vor participa toate oraşele cu peste 20.000 de locuitori, primăriile de sector din municipiul Bucureşti, firmele de salubritate, organizaţiile colective Ecotic, RoRec şi Recolamp, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi cetăţenii.

Deşeurile electrice şi electronice vor fi transportate la punctele de colectare special amenajate pentru DEEE (conform HG 448/2005), iar de aici producătorii le vor prelua şi le vor transporta până la firmele de tratare şi reciclare.

Ministerul Mediului îşi propune ca ziua de 3 noiembrie să fie, pe lângă una de mobilizare la scara naţională, şi un început al colectării lunare sau trimestriale a deşeurilor electrice şi electronice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici