Tort pe buturugă şi rochii cu pene de păun, la un târg de nunţi din Bistriţa - GALERIE FOTO

Târgul "Bistriţa Mariage Fest", care are loc la sfârşitul acestei săptămâni, oferă cuplurilor posibilitatea de a servi tortul miresei pe buturugi, dar şi rochii de mireasă cusute manual cu motive populare sau rochii pentru domnişoarele de onoare şi pentru viitoarele naşe cu pene de păun.

1080 afișări
Imaginea articolului Tort pe buturugă şi rochii cu pene de păun, la un târg de nunţi din Bistriţa - GALERIE FOTO

Tort pe buturugă şi rochii cu pene de păun, la un târg de nunţi din Bistriţa (Imagine: Andreea Tobias/ Mediafax Foto)

Organizatoarea târgului, Elena Bărbos, afirmă că 41 de firme din Bistriţa şi din ţară, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul nunţilor, sunt prezente la a patra ediţie a târgului de nunţi "Bistriţa Mariage Fest", transmite corespondentul MEDIAFAX.

GALERIE FOTO 

"Am vrut să le oferim mirilor anului 2016 toate serviciile de care au nevoie, într-o singură locaţie, pentru a le lua grija organizării celei mai frumoase zile din viaţa lor. Cred că am şi reuşit, dat fiind numărul foarte mare de vizitatori care au trecut pragul expoziţiei. Avem, pe lângă bijuterii, şi torturi, aranjamente florare şi prezentări de modă inedite, care satisfac cele mai pretenţioase domnişoare”, a spus Elena Bărbos.

Una din cofetăriile bistriţene a venit la a patra ediţie a târgului de nunţi cu o prezentare inedită a tortului miresei - pe o buturugă. Clasicele suporturi de torturi au fost date uitării, cele "naturale” câştigând din ce în ce mai mult teren.

“Este tendinţa anului 2015 care s-a păstrat şi în anul 2016. Este o tendinţă internaţională şi ea variază, se pot folosi buturugi mici, pe care să aranjezi prăjituri, poţi să faci buturuga din marţipan, însă anul acesta mi s-a părut mai natural să folosim o buturugă tradiţională, adusă din pădure”, a declarat Cristina Istrate, managerul cofetăriei respective.

Tortul de pe buturugă are blaturile la vedere, din ciocolată neagă şi vanilie, iar crema este din iaurt, cu fructe de pădure. Întregul tort este decorat cu fructe din belşug.

În materie de torturi, tendinţa acestuia an este ca blaturile folosite să rămână la vedere şi să nu fie ascunse în marţipan sau frişcă. Culorile la modă sunt auriul şi argintiul.

Cofetarii din Bistriţa-Năsăud au venit la a patra ediţie a "Bistriţa Mariage Fest" cu creaţii care de care mai deosebite, cu arome şi forme noi, unul dintre cele mai strălucitoare exponate fiind tortul împodobit cu cristale Swarovski.

Totodată, într-o prezentare inedită a meşterul popular Virginia Linul din comuna Salva, judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost prezentate rochii de mireasă tradiţionale, cusute manual, cu flori, specifice costumelor populare vechi, însă cu o croială modernă. Preţul unei rochii porneşte de la 1.000 de lei şi poate ajunge până la câteva mii de lei, dacă viitoarea mireasă optează pentru cusăturile cu mărgele.

"În ultimii ani, nunţile tradiţionale, în care mirii, naşii şi nuntaşii se îmbracă în costume populare câştigă teren. Noua colecţie vine în întâmpinarea nevoilor viitoarelor mirese care îşi doresc o rochiţă de inspiraţie tradiţională, simplă, dar de efect şi în acelaşi timp modernă”, a spus meşterul popular Virginia Linul.

Şi viitoarele domişoare de onoare sau naşe au putut găsi în noua colecţie a meşterului popular rochii inedite, cusute cu mărgele sau pene de păun.

Târgul de nunţi de la Bistriţa îşi va închide porţile duminică seara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici