Toţi bugetarii cu venituri peste preşedinte ar trebui să achite o contribuţie

Toţi angajaţii bugetari care au venituri peste salariul preşedintelui României ar trebui să achite în 2009 o contribuţie de solidaritate, pentru ca perioada de criză să fie depăşită mai uşor, iar persoanele cu salarii mici să poată fi protejate de stat, a declarat, joi, premierul Emil Boc.

17 afișări
Imaginea articolului Toţi bugetarii cu venituri peste preşedinte ar trebui să achite o contribuţie

Toţi bugetarii cu venituri peste preşedinte ar trebui să achite o contribuţie (Imagine: Mediafax Foto)

"Anul acesta, toţi angajaţii de la stat care au venituri peste salariul preşedintrelui României ar trebui să aibe şi ei o contribuţie de solidaritate, pentru a putea trece mai uşor această perioadă de criză şi în special să putem să-i protejăm pe cei care sunt cei mai vulnerabili, cei cu salarii mici. În vârful piramidei instituţionale în România este preşedintele, chiar dacă din punct de vedere al salarizării, din nefericire sau din fericire, nu se află pe aceeaşi poziţie. Este vorba de o contribuţie de solidaritate care ar trebui să fie practic plătită de cei care au venituri peste salariul preşedintelui României", a spus Boc.

Premierul a anunţat, miercuri seara, că Guvernul analizează posibilitatea de a percepe de la angajaţii la stat o "contribuţie de solidaritate" de 90%, aplicată la diferenţa de venit care depăşeşte nivelul salariului preşedintelui României, de peste 8.000 lei, din sumele astfel obţinute urmând să fie sprijinite din punct de vedere salarial persoanele cu venituri reduse.

Şeful Guvernului a insistat asupra faptului că această măsură, dacă va fi introdusă, trebuie tratată ca o contribuţie de solidaritate şi nu ca o taxă.

El a precizat că respectiva contribuţie ar urma să fie introdusă pentru acest an, probabil prin ordonanţă de urgenţă, după ce va fi discutată în prealabil cu partenerii sociali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici