Toţi copiii duşi la Spitalul "Gr. Alexandrescu" după explozia de la Giuleşti au fost botezaţi

Toţi copiii duşi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" după explozia din Secţia de Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşi au fost botezaţi marţi, iar în cazul bebeluşilor care şi-au pierdut viaţa pot avea loc "slujbe de mângâiere" pentru familii, a declarat agenţiei MEDIAFAX părintele Tudor Peiu.

109 afișări
Imaginea articolului Toţi copiii duşi la Spitalul "Gr. Alexandrescu" după explozia de la Giuleşti au fost botezaţi

Toţi copiii duşi la Spitalul "Gr. Alexandrescu" după explozia de la Giuleşti au fost botezaţi (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Toţi cei opt copii aduşi în spitalul nostru au fost botezaţi. A fost un botez de urgenţă care se săvârşeşte în situaţii excepţionale. Unul dintre copiii botezaţi a murit în cursul nopţii de luni spre marţi, fiind în stare foarte gravă", a spus preotul Spitalului "Grigore Alexandrescu", Tudor Peiu.

El a mai spus că, în cazul în care familiile copiilor decedaţi la Maternitatea Giuleşti şi care nu au fost botezaţi vor solicita un preot la înmormântarea bebeluşilor, acesta va putea oficia "slujbă de mângîiere".

"Preoţii care vor fi solicitaţi de către familii să oficieze slujba în aceste cazuri pot săvârşi o «slujbă de mângîiere pentru familie»", a adăugat preotul Tudor Peiu.

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din cauza căruia au decedat patru bebeluşi, a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ancheta fiind coordonată de procurorul şef Marius Iacob.

Procurorii au început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă în cazul accidentului de la Maternitatea Giuleşti, a declarat Marius Iacob, procuror şef al Secţiei Urmărire Penală a Parchetului instanţei supreme.

Primele victime au fost trei copii cu probleme cardiorespiratorii, iar decesul celui de-al patrulea a fost anunţat marţi dimineaţă. Alţi şapte nou-născuţi sunt la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Medicii legişti au finalizat necropsia în cazul a trei dintre cei patru bebeluşi care au murit în urma exploziei de la Maternitatea Giuleşti, în cazul unuia fiind stabilit că a fost intoxicat cu funingine, în timp ce ceilalţi doi au decedat din cauza lipsei de oxigen, a spus procurorul Marius Iacob.

Necropsia în cazul celui de-al patrulea bebeluş va fi efectuată miercuri dimineaţă, a adăugat Marius Iacob.

El a mai spus că marţi au fost prelevate probe ADN de la toţi copiii şi de la părinţi, analize care vor fi procesate în timpul nopţii, urmând ca miercuri să fie stabilite rezultatele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici