Toţi turiştii blocaţi pe Valea Vaserului au fost coborâţi (video)

Toţi turiştii blocaţi de sâmbătă pe Valea Vaserului au fost coborâţi până luni la prânz şi duşi la Vişeu de Sus, elicopterele care au intervenit pentru salvarea lor efectuând circa 15 curse.

20 afișări
Imaginea articolului Toţi turiştii blocaţi pe Valea Vaserului au fost coborâţi (video)

Toţi turiştii blocaţi pe Valea Vaserului au fost coborâţi

Potrivit şefului ISU Maramureş, Petru Dincan, toţi turiştii au fost aduşi de pe munte, elicopterele făcând 15 curse.

De luni dimineaţă până la prânz, au fost coborâţi circa 130 de turişti, numărul elicopterelor fiind suplimentat.

La ora transmiterii acestei ştiri, un elicopter transporta turista suspectă de meningită la Târgu Mureş, iar alte două au urcat pe Valea Vaserului pentru a-i aduce şi pe membrii echipelor de intervenţie.

Operaţiunile de salvare a turiştilor blocaţi de sâmbătă pe Valea Vaserului au fost reluate, luni, înainte de ora 10.00, după ce duminică seara au fost sistate din cauza întunericului.

Aproape două sute de turişti care intenţionau să coboare, sâmbătă, cu Mocăniţa au rămas izolaţi pe Valea Vaserului, după ce, din cauza viiturilor, a fost ruptă calea ferată în mai multe locuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici