Trafic de influenţă. O femeie promitea post de şofer la SRI sau permise, în schimbul unor sume mari de bani

O femeie a fost trimisă în judecată după ce ar fi promis unei persoane că îi obţine un post de şofer la Prefectura Maramureş sau la SRI, în schimbul unor bani. Altora le-a promis permise, pentru care a cerut 4.000 de euro.

689 afișări
Imaginea articolului Trafic de influenţă. O femeie promitea post de şofer la SRI sau permise, în schimbul unor sume mari de bani

Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, sesizat de poliţiştii Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş, a dispus trimiterea în judecată a trei persoane, una dintre acestea aflată sub control judiciar, cercetată pentru trafic de influenţă în formă continuată (3 acte materiale), instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la mărturie mincinoasă, o alta cercetată în stare de libertate pentru cumpărare de influenţă, iar cea de-a treia cercetată în libertate pentru complicitate la trafic de influenţă.

O femeie este bănuită că, în perioada decembrie 2021 – ianuarie 2022, ar fi pretins şi primit de la o persoană suma de 1.000 de lei şi ar fi pretins de la acesta încă 500 de euro, ca să o ajutesă se angajeze şofer la Prefectura Maramureş sau la SRI.

Totodată, de la o altă persoană, care avea permisul suspendat, ar fi cerut 500 de euro, promiţându-i în schimb că va interveni pe lângă funcţionari MAI în scopul anulării sancţiunii şi restituirii permisului de conducere auto.

De asemenea, a pretins de la alte două persoane suma totală de 4.000 de euro, din care a primit 1.700 de euro, promiţându-le în schimb că va interveni pe lângă funcţionari MAI în scopul promovării frauduloase a examinărilor pentru permis.

Dosarul a fost trimis, spre judecare, Tribunalului Mararureş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici