Video Trafic dificil pe DN 18, în Maramureş, din cauza zăpezii

Drumul naţional 18, prin pasul Gutâi, care face legătura între municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, a fost blocat, pentru scurt timp, marţi noaptea, după ce un TIR a rămas împotmolit din cauza zăpezii de pe şosea, iar miercuri dimineaţă se circula cu dificultate.

1 afișare

Stratul de zăpadă depus pe şosea ajunge la aproximativ zece centimetri, iar drumarii care au ieşit cu utilajele pentru deszăpezire au fost depăşiţi de situaţie, transmite corespondentul MEDIAFAX. La fel s-a întâmplat şi cu şoferii aflaţi în pasul Gutâi care nu aveau maşinile echipate pentru condiţii de drum de iarnă.

Traficul rutier pe DN 18 a fost blocat pentru scurt timp, în noaptea de marţi spre miercuri, din cauza unui TIR care s-a blocat pe traseu. Şoferul acestuia a dat vina pe drumari, care nu au acţionat din timp.

”Nu pot urca. E dezastru. Trebuie să ajung la Sighet şi cred că voi ajunge dimineaţă. Am cauciuri, lanţuri, dar nu merge. Ar fi trebuit să arunce cu antiderapant”, a spus conducătorul auto.

Din cauza carosabilului umed şi a vizibilităţii reduse s-a înregistrat şi un accident de circulaţie. O şoferiţă a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina într-un parapet. Femeia a declarat că nu a putut face nimic. ”Coboram muntele şi în curba asta am pierdut controlul şi am intrat în parapet. Drumarii puteau să dea măcar cu antiderapant”, a spus şoferiţa.

Pe drumul naţional 18 s-a circulat şi miercuri dimineaţă în condiţii dificile din cauza ninsorii, şoferii fiind sfătuiţi să îşi echipeze maşinile pentru iarnă.

În unele zone din partea de nord a judeţului Maramureş a nins abundent, pe tot parcursul nopţii, precum şi miercuri dimineaţa.

Cele două societăţi din Maramureş care întreţin drumurile judeţene, respectiv cele naţionale, au împrăştiat pe drumuri, după prima ninsoare din acest sezon, peste 130 de tone de material antiderapant, însă circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate pe majoritatea şoselelor din judeţ.

Potrivit oficialilor de la societatea Drumuri – Poduri Maramureş, care se ocupă de întreţinerea drumurilor judeţene, s-a acţionat îndeosebi pe ruta Cavnic - Budeşti, unde stratul de zăpadă a atins cinci - zece centimetri. Până în cursul dimineţii de miercuri au fost utilizate în jur de 50-60 de tone de material antiderapant, dar s-au folosit şi utilajele cu lamă.

Matei Loghin, inginer în cadrul sectorului Drumuri Naţionale Maramureş, a precizat că pe majoritatea şoselelor carosabilul este umed.

”S-a acţionat atât noaptea, cât şi în cursul dimineţii. Prognoza meteo nu a indicat precipitaţii atât de abundente pentru această perioadă. De joi se anunţă o încălzire a vremii şi sperăm să fie aşa”, a declarat Loghin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici