Trafic închis pe A1 din cauza unui tir încărcat cu 40 de tone de calcar răsturnat pe carosabil

Traficul rutier pe autostrada A1, Bucureşti - Piteşti a fost închis şi deviat, miercuri seară, între kilometrii 115 şi 120, după ce un tir încărcat cu 40 de tone de calcar, al cărui şofer nu a adaptat viteza la condiţiile de trafic, respectiv ceaţă şi mâzgă, s-a răsturnat pe carosabil.

380 afișări
Imaginea articolului Trafic închis pe A1 din cauza unui tir încărcat cu 40 de tone de calcar răsturnat pe carosabil

Trafic închis pe A1 din cauza unui tir încărcat cu 40 de tone de calcar răsturnat pe carosabil (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere A1, din primele cercetări a reieşit că accidentul s-a produs din cauză că şoferul tirului înmatriculat în Gorj, care se îndrepta spre Galaţi, nu a ţinut cont de vizibilitatea scăzută, sub o sută de metri, din cauza ceţii, şi nici de faptul că şoseaua era acoperită cu mâzgă, conducând cu viteză autovehiculul de mare tonaj, care într-o curbă a intrat în balans şi s-a răsturnat.

Conducătorul auto a fost rănit, fiind transportat cu fracturi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, medicii afirmând că bărbatul este în stare stabilă, fiind în afara oricărui pericol.

"Şoferul, care venea dinspre Târgu Jiu şi se îndrepta spre Galaţi, dă vina pe ceaţă şi pe carosabilul cu mâzgă pentru accident. Este cert că nu a adaptat viteza la condiţiile de trafic. Martorii spun că la un moment dat maşina a scăpat de sub controlul celui de la volan", a declarat inspectorul Gheorghiţă Spiridon, de la Poliţia Rutieră A1.

Sursa citată a precizat că şoferul maşinii de tonaj greu a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti pentru îngrijiri medicale.

Traficul a revenit la normal, în noaptea de miercuri spre joi, după aproape patru ore de blocaj, timp în care circulaţia a fost deviată.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere A1, la faţa locului a fost aşteptată iniţial o macara de mare tonaj, însă ulterior a fost luată decizia ca autovehiculul de mare tonaj să fie scos de pe carosabil cu ajutorul unui utilaj wolă.

Între timp, toată încărcătura de piatră de calcar care s-a răspândit pe carosabil a fost adunată şi îndepărtată de pe şosea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici