Trafic îngreunat pe mai multe drumuri din ţară din cauza zăpezii

Circulaţia rutieră în mai multe judeţe din ţară se desfăşura cu dificultate, marţi dimineaţă, din cauza ninsorilor căzute în noaptea de luni spre marţi.

3 afișări
Imaginea articolului Trafic îngreunat pe mai multe drumuri din ţară din cauza zăpezii

Bistriţa-Năsăud: Trafic îngreunat din cauza zăpezii

Pe toate drumurile din judeţul Bistriţa-Năsăud se circulă cu dificultate din cauza zăpezii care a început să se depună, în noaptea de luni spre marţi, în toate zonele.

Circulaţia cea mai dificilă este pe DN 17, în Pasul Tihuţa, care face legătura între Transilvania şi Moldova, unde stratul de zăpadă măsoară 20 de centimetri. În plus, şi vântul suflă cu putere.

Dispecerul de serviciu de la Secţia Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj a informat, marţi dimineaţa, că numai în Pasul Tihuţa au fost împrăştiate pe şosea peste 320 de tone de antiderapat şi s-a acţionat cu toate utilajele din dotare pe tot parcursul nopţii. Întrucât a nins şi în alte zone ale judeţului, cantitatea totală de antiderapat folosită se apropie de 500 de tone.

Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Bistriţa-Năsăud a anunţat, marţi dimineaţa, că cel mai mult a nins la Valea Mare, unde au căzut 12 litri/mp în decurs de şase ore. Stratul de zăpadă măsoară 25 de centimetri în localitatea menţionată, care este situată la poalele Munţilor Rodnei. Strat consistent de zăpadă mai este la Straja – 20 de centimetri, Piatra Fâtânele – 20 de centimetri, Anieş- 20 de centimetri şi Romuli -12 de centimetri. Mercurul termometrelor a indicat o minimă de minus 7,2 grade Celsius la Piatra Fântânele, în Pasul Tihuţa.

Meteorologii avertizează că va mai ninge pe tot parcursul zilei de marţi.

Circulaţia rutieră în judeţul Suceava se desfăşoară în condiţii de iarnă, nefiind  înregistrate blocaje în trafic.

Stratul de zăpadă depus în judeţul Suceava în noaptea de luni spre marţi măsoară 7-8 centimetri în zona Suceava-Rădăuţi, 3-5 centimetri în zona Gura Humorului-Cîmpulung Moldovenesc şi 2-3 centimetri în zona Vatra Dornei.

Directorul societăţii Drumuri şi Poduri SA Suceava, Eugen Girigan, a declarat că echipele de deszăpezire au îndepărtat zăpada de pe carosabil, precizând că dimineaţa s-a format polei.

Girigan a precizat că se împrăştie materiale antiderapante pe toate traseele de drumuri judeţene şi recomandă şoferilor să circule cu prudenţă.

Prefectul de Suceava Orest Onofrei a declarat că pe drumurile naţionale din judeţ se circulă îngreunat, în condiţii de iarnă, în special în zona de munte, precizând că nu s-au semnalat blocaje.

Şi în judeţul Harghita circulaţia este îngreunată din cauza zăpezii, maşinile înaintând foarte încet mai ales în pasuri şi trecători, acolo unde ninge viscolit.

Stratul de zăpadă adunat pe carosabil este până la 3 centimetri pe DN 12 A - Miercurea Ciuc - Comăneşti, pe DN 12 C - Gheorgheni - Lacu Roşu, pe DN 13 A - Miercurea Ciuc - Odorheiu Secuiesc, pe DN 13 B în Pasul Bucin şi pe DN 15 - Topliţa - Borsec, în zona vârfului Creanga.

În zonele înalte viscoleşte şi vizibilitatea este redusă.

Stratul de zăpadă aşternut în extracarosabil măsoară 31 de centimetri la Bucin - unde ninge continuu de luni, 12 centimetri la Tuşnad, 4 centimetri la Odorheiu Secuiesc şi 3 centimetri la Miercurea Ciuc.

În reşedinţa judeţului sunt minus 4 grade Celsius, vântul suflă cu putere - 40 de kilometri/oră - şi din cauza zăpezii viscolite vizibilitatea este redusă sub un kilometru. Drumarii intervin cu autospeciale cu lama si cu antiderapant iar echipajele politiei rutiere au fost dispuse în zonele cu potential ridicat de producere a blocajelor rutiere în trafic.

Coloanele de maşini se întindeau, marţi după-amiază, pe o distanţă de peste zece kilometri pe Drumul Naţional 7, între Deva şi Orăştie, unde şoseaua s-a transformat în patinoar din cauza poleiului, iar conducerea Secţiei Drumuri Naţionale spune că nu are suficiente utilaje pentru a interveni.

După ce a nins timp de aproximativ o oră, marţi dimineaţa, a fost bulversat tot traficul rutier în judeţul Hunedoara. Zăpada s-a topit şi a înghetat, iar şoseaua s-a transformat în patinoar, pe DN 7.

Şoferii prinşi în bocaje din cauza poleiului spun că nu au văzut angajaţii de la Drumuri care să pună antiderapant.

Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Deva afirmă însă că nu există suficiente utilaje cu care să se intervină.

Poliţia Rutieră încearcă să deblocheze traficul, însă agenţii de circulaţie nu reuşesc să facă mare lucru, până când nu va fi împrăştiat antiderapant pe şosea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici