Traficanţi care vindeau droguri în sectorele 4 şi 5 din Capitală, prinşi de poliţişti - VIDEO

Poliţiştii antidrog au anihilat o reţea de traficanţi de droguri care aproviziona cu heroină şi metadonă consumatorii şi dealerii din sectorele 4 şi 5 ale Capitalei, a anunţat, joi, Poliţia Română.

131 afișări
Imaginea articolului Traficanţi care vindeau droguri în sectorele 4 şi 5 din Capitală, prinşi de poliţişti - VIDEO

Traficanţi care vindeau droguri în sectorele 4 şi 5 din Capitală, prinşi de poliţişti - VIDEO

Potrivit sursei citate, ancheta în acest caz, denumită operaţiunea "Taifun", a început în urmă cu aproximativ cinci luni, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti– Serviciul Antidrog Poliţiştii, stabilind că drogurile erau aduse în România de alţi traficanţi care le dădeau membrilor reţelei care la rândul lor le distribuiau către dealerii locali sau direct către consumatori.

Din investigaţiile făcute de poliţişti, s-a constatat că membrii reţelei au vândut cantităţi importante de heroină, de ordinul kilogramelor, pe piaţa de consum din sectoarele 4 şi 5 ale Capitalei.

Până în prezent a fost probată activitatea infracţională a 12 persoane, toate din Bucureşti, care sunt cercetate pentru trafic de droguri de mare risc, constituirea unui grup infracţional organizat şi deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu.

Primul membru al reţelei de traficanţi a fost prins de poliţişti la 26 aprilie a.c.. Acesta, Ştefan P., a fost depistat, pe o stradă din sectorul 5, în timp ce transporta aproximativ cinci grame de heroină.

Bărbatul a fost prezentat magistraţilor Tribunalului Bucureşti, care au emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

Alţi nouă membri ai reţelei au fost prinşi, miercuri, în urma a zece descinderi simultane efectuate la domiciliile şi reşedinţele acestora, situate pe raza municipiului Bucureşti. Cele nouă persoane au fost conduse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Bucureşti pentru audieri.

La percheziţiile făcute la adresele unde locuiau aceştia, poliţiştii au găsit şi au ridicat pentru cercetări aproximativ zece grame de heroină, 66 de comprimate de metadonă, patru telefoane mobile şi 11 cartele SIM, 266 de lei, proveniţi din vânzarea de droguri, şi materiale folosite la ambalarea şi consumul drogurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici