Video Traficanţi de droguri, care aprovizionau Bucureştiul, depistaţi de poliţişti

Poliţiştii antidrog au identificat zece persoane care făceau parte dintr-o reţea care aproviziona cu canabis şi haşiş localurile şi cluburile din Capitală, opt membri ai grupării fiind depistaţi, marţi dimineaţă, în urma unor descinderi făcute la mai multe adrese din Bucureşti.

396 afișări

Potrivit Poliţiei Române, ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bucureşti - Serviciul Antidrog au documentat, timp de patru luni, activitatea infracţională a unei importante grupări internaţionale de trafic de droguri de risc care introducea în România canabis şi haşiş. Drogurile, care erau aduse din Olanda, erau vândute în localurile şi cluburile din Capitală.

Anchetatorii au probat activitatea infracţională a zece persoane din Bucureşti şi din Piatra Neamţ, cu vârste cuprinse între 19 şi 31 de ani.

Poliţia Română precizează că doi dintre membri reţelei, Georgian N. şi Alexandru A., au fost prinşi de ofiţerii antidrog, în noaptea 21 spre 22 martie, pe raza municipiului Ploieşti, având asupra lor 5,05 kilograme de canabis, aceştia fiind arestaţi preventiv.

Drogurile au fost procurate de către cei doi din Olanda, apoi au fost transportate şi introduse în România cu un autocar al unei firmei de transport în comun.

Poliţiştii au mai ridicat de la cei doi 21.000 de lei, 2.100 de euro şi 200 de dolari, patru telefoane, cartele SIM şi un autoturism în valoare de 25.000 de euro.

Continuând cercetările în acest caz, ofiţerii BCCO Bucureşti, cu sprijinul lucrătorilor de intervenţie din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei "Vlad Ţepeş' Bucureşti, au efectuat, marţi dimineaţă, opt percheziţii simultane la domiciliile şi reşedinţele a opt membri ai reţelei, situate pe raza Capitalei.

În urma descinderilor, poliţiştii au ridicat pentru cercetări aproximativ 50 de grame de canabis, porţionate, pregatite pentru vânzare, două pistoale şi nouă cartuşe cu gaze, deţinute ilegal, un cântar electronic de precizie, nouă telefoane mobile şi cartele SIM, precum şi 12.300 de lei, despre care există date că provin din traficul de droguri, precum şi diferite materiale folosite la ambalarea şi consumul drogurilor, existând suspiciuni că sunt purtătoare de urme ale acestor substanţe.

Cele opt persoane au fost duse pentru audieri la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Bucureşti.

Poliţia Română mai precizează că procurorul DIICOT se va pronunţa în legătură cu emiterea ordonanţelor de reţinere şi efectuarea demersurilor necesare către Tribunalul Bucureşti, în vederea obţinerii mandatelor de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere de droguri de risc pentru consum propriu şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici