Traficul în vămile arădene a crescut la începutul acestei săptămâni

Valorile de trafic înregistrate în punctele de trecere a frontierei din judeţul Arad sunt de trei ori mai mari faţă de restul perioadei, în condiţiile în care românii care lucrează în străinătate şi care au petrecut sărbătorile în ţară se întorc în statele în care îşi au locurile de muncă.

11 afișări
Imaginea articolului Traficul în vămile arădene a crescut la începutul acestei săptămâni

Traficul în vămile arădene a crescut la începutul acestei săptămâni (Imagine: Csikos Rolland/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia de Frontieră Arad, la acest început de săptămână prin punctele de frontieră arădene au trecut peste 32.500 de persoane, valorile fiind de trei ori mai mari în comparaţie cu o perioadă normală.

Cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate pe sensul de ieşire din ţară - peste 19.400 de persoane, dintre care 15.300 de cetăţeni români.

Cu toate acestea, controlul la frontieră s-a derulat în condiţii optime, neînregistrându-se creşteri semnificative ale timpilor de aşteptare, menţionează sursa citată.

Şi în acest an, PTF Nădlac a fost cel mai tranzitat punct de frontieră, cu 22.400 de persoane şi 7.200 de mijloace de transport, dintre care peste 13.300 persoane s-au prezentat pe sensul de ieşire din ţară.

Pentru evitarea aglomeraţiei, Poliţia de Frontieră Arad a suplimentat numărul angajaţilor care controlează documentele, a dispus creşterea numărului arterelor de control din punctele de frontieră, dacă situaţia o va impune, şi le recomandă cetăţenilor să folosească toate punctele de trecere a frontierei din Arad: Turnu, Vărşand şi Nădlac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici