Traficul pe Canalul Sulina şi prin Bara Sulina, închis din cauza furtunii

Traficul pe Canalul Sulina și prin Bara Sulina a fost închis temporar, începând de marţi dimineaţă, din cauza vântului puternic.

71 afișări
Imaginea articolului Traficul pe Canalul Sulina şi prin Bara Sulina, închis din cauza furtunii

Traficul pe Canalul Sulina şi prin Bara Sulina, închis din cauza furtunii (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Măsura a fost luată marţi dimineaţă, la ora 10.30, de către conducerea Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galați pentru ca navele să nu fie puse în pericol.

"Închiderea temporară a navigației pe Canalul Sulina și prin Bara Sulina afectează două nave. Una este așteptată să sosească în rada Portului Sulina și va staționa acolo până la reluarea navigației, iar cealaltă a plecat din Portul Brăila și va fi oprită la ancoră, la mila 49, după Isaccea", se arată într-un comunicat de presă transmis de Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al AFDJ Galaţi.

În momentul în care autorităţile au luat decizia închiderii navigației, vântul atingea viteza de 70 de kilometri la oră, iar valurile măsurau șase metri înălțime.

Ultima dată circulaţia pe Canalul Sulina şi prin bara Sulina a fost oprită în 18 decembrie, iar situaţia a revenit la normal după două zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici