Traficul pe drumul spre Cota 1.400 a fost reluat

Traficul rutier pe drumul spre Cota 1.400 a fost reluat, sâmbătă după-amiază, după intervenţia unui utilaj de deszăpezire, însă pe tronsonul care fusese blocat se circulă în continuare cu dificultate din cauza şoferilor care şi-au parcat maşinile pe marginea drumului şi au urcat pe munte.

32 afișări
Imaginea articolului Traficul pe drumul spre Cota 1.400 a fost reluat

Traficul pe drumul spre Cota 1.400 a fost reluat (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Drumul dintre staţiunea prahoveană Sinaia şi Cota 1.400, din Munţi Bucegi, blocat sâmbătă din cauza şoferilor care au intrat pe acel tronson acoperit cu zăpadă viscolită fără a avea maşinile echipate, a fost deblocat în urma intervenţiei Poliţiei Comunitare şi a unui utilaj de deszăpezire care a îndepărtat zăpada de pe carosabil, a declarat primarul din Sinaia, Vlad Oprea.

Acesta a spus că în continuare circulaţia rutieră pe acel tronson se desfăşoară cu dificultate, din cauza numeroşilor turişti care şi-au lăsat maşinile parcate pe marginea drumului şi şi-au continuat pe jos drumul spre munte.

Aproximativ 80 de maşini, printre care şi o ambulanţă, au rămas blocate în trafic, sâmbătă la prânz, pe drumul spre Cota 1.400, din cauza condiţiilor meteorologice, a declarat corespondentului MEDIAFAX primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.

Primarul Vlad Oprea, care a fost la locul în care s-a produs blocajul, a declarat că printre autovehiculele blocate s-a numărat şi o ambulanţă, care ar fi fost solicitată să intervină pentru a acorda primul ajutor unui turist ce s-a accidentat cu sania pe pârtia de la Cota 1.400. Oprea a spus că nu ştie de ce echipajul ambulanţei a ales să urce pe munte pe drum, şi nu cu telegondola, în condiţiile în care echipajele ambulanţei pot urca cu telegondola fără nicio problemă, având prioritate.

Vlad Oprea a mai declarat că drumul care face legătura între staţiunea Sinaia şi Cota 1.400 s-a blocat mai întâi pe sensul de coborâre, câteva minute mai târziu blocându-se şi pe sensul de urcare.

Conform primarului din Sinaia, vina pentru acest blocaj aparţine turiştilor care urcă pe acel drum cu maşini neechipate corespunzător, ignorând pancarta de la intrarea pe drum, potrivit căreia pe tronsonul respectiv este permis doar accesul autovehiculelor cu tracţiune integrală şi celor echipate cu lanţuri pentru roţi.

Primarul din Sinaia reclamă lipsa de implicare a Poliţiei Rutiere, spunând că autorităţile locale au anunţat în repetate rânduri Poliţia despre faptul că drumul către Cota 1.400 se blochează adeseori, în special la sfârşit de săptămână, din cauza turiştilor care ignoră regulile de circulaţie.

"Poliţiştii comunitari nu pot face singuri ordine pe acel drum, în condiţiile în care zeci de şoferi ignoră pur şi simplu avertismentele. Iar Poliţia Rutieră nu prea se implică, deşi a fost anunţată despre această situaţie", a spus Vlad Oprea.

Sâmbătă la prânz, drumul spre Cota 1.400 din Sinaia era acoperit cu zăpadă viscolită, iar, conform primarului oraşului, deszăpezirea acestuia ar costa autorităţile locale cât costă deszăpezirea a jumătate din străzile staţiunii.

Nu este prima dată când drumul care face legătura între staţiunea Sinaia şi Cota 1.400 se blochează. Autorităţile locale refuză să-l deszăpezească, recomandând turiştilor să urce pe munte cu telegondola sau cu telecabina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici