Traficul rutier în Vama Bechet a fost reluat

Autotrenurile care au staţionat aproximativ 24 de ore pe marginea drumului din Portul Bechet şi au format o coloană de câţiva kilometri şi-au reluat, sâmbătă, drumul spre Bulgaria, după ce autorităţile din ţara vecină au dat undă verde.

513 afișări
Imaginea articolului Traficul rutier în Vama Bechet a fost reluat

Coloană de peste cinci kilometri de tiruri la Vama Bechet (Imagine: Mediafax Foto)

Primarul oraşului Bechet (Dolj), Costel Tulitu, a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX, că traficul rutier în Vama Bechet a fost reluat.

"La ora 12.00, traficul în Vamă a fost reluat. Deja, primele bacuri au început transportul pe Dunăre pentru a transporta în Bulgaria tirurile care au staţionat la noi. Acum traficul se desfăşoară normal", a declarat Costel Tulitu.

Coloana de tiruri a scăzut "semnificativ", potrivit primarului din Bechet, coloana întinzându-se pe aproximativ patru kilometri.

"Pe timpul serii poliţia a asigurat măsurile de ordine, pentru a nu avea blocaje în trafic. Din păcate nu s-a putut trece la bulgari pentru că între Oreahovo şi Vratza, dar şi între Vratza şi Sofia, circulaţia a fost îngreunată din cauza zăpezii", a mai spus Costel Tulitu.

Sute de autotrenuri au fost staţionate, vineri noaptea, formând o coloană de peste cinci kilometri în Vama Bechet, şoferii fiind nevoiţi să petreacă noaptea în cabina tirului, după ce au fost anunţaţi că bacul nu mai poate trece în Bulgaria, acolo existând drumuri blocate din cauza zăpezii abundente.

"La Bechet s-a format o coloană de peste cinci kilometri unde sunt staţionate tirurile care trebuiau să treacă în Bulgaria, dar acest lucru nu este posibil pentru că acolo există mai multe blocaje din cauza zăpezii. Situaţia este deocamdată calmă. Oamenii şi-au petrecut noaptea în cabină", a declarat subcomisarul Adrian Căpraru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici