TRAGEDIA din Colectiv - Starea a cinci răniţi de la Elias s-a agravat. S-au făcut intervenţii pentru a fi ajutaţi să respire

Starea a cinci dintre răniţii din clubul Colectiv internaţi la Spitalul Elias s-a agravat, astfel că aceştia au fost supuşi unor intervenţii - respectiv patru traheostomii şi o intubare orotraheală, pentru a fi ajutaţi să respire.

2175 afișări
Imaginea articolului TRAGEDIA din Colectiv - Starea a cinci răniţi de la Elias s-a agravat. S-au făcut intervenţii pentru a fi ajutaţi să respire

În Spitalul Elias continuă să fie internaţi 14 pacienţi dintre victimele incendiului de la Colectiv, 10 - în Secţia de terapie intensivă, şi patru, la chirurgie.

Bolnavii din Secţia de chirurgie generală au o stare generală bună şi necesită tratament local zilnic.

În ceea ce priveşte bolnavii din terapie intensivă (ATI), în cursul zilei de miercuri, ei au suferit deteriorarea funcţiei respiratorii. Dintre aceştia, patru au fost supuşi traheostomiei şi unul este intubat orotraheal, toţi fiind ventilaţi mecanic.

Pronosticul continuă să fie rezervat pentru pacienţii de la terpie intensivă, din cauza leziunilor complexe.

Spaţiul Secţiei de ATI este dedicat, de duminică, exclusiv îngrijirii bolnavilor arşi, de care se ocupă personalul Compartimentului de chirurgie plastică, al Secţiei de ATI şi al Secţiei de chirurgie generală.

În spitalele din Capitală sunt internate în continuare 130 de persoane rănite în urma incendiului din clubul Colectiv, dintre care 83 sunt în stare critică şi gravă, potrivit ultimei situaţii transmise, joi, de Ministerul Sănătăţii.

Potrivit datelor centralizate la Ministerul Sănătăţii, dintre cei 130 de răniţi în urma incendiului, la Spitalul de Arşi sunt internaţi 25, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 21, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" - 7, la Spitalul "Sfântul Ioan" - 7, la Spitalul Elias - 14, la Spitalul Militar Central - 12, la Spitalul "Sfântul Pantelimon" - 4, la Spitalul de Urgenţă Floreasca - 14, la Spitalul Universitar - 18, la Spitalul "Dimitrie Gerota" - 2 şi la Spitalul "Agrippa Ionescu" - 6 pacienţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici