Tragedie în Roma. O fetiţă de un an a murit în maşină, uitată de tată, sufocată de căldură şi deshidratată

  • O fetiţă în vârstă de puţin peste un an a murit miercuri în maşină, sufocată de căldură, deshidratată, în faţa unei grădiniţe din Roma.
  • Tatăl ei, poliţist, în vârstă de 45 de ani, era convins că a scos fetiţa din maşină şi a lăsat-o la grădiniţă.
1422 afișări
Imaginea articolului Tragedie în Roma. O fetiţă de un an a murit în maşină, uitată de tată, sufocată de căldură şi deshidratată

Tragedie în Roma. O fetiţă de un an a murit în maşină, uitată de tată, sufocată de căldură şi deshidratată

Tatăl a ieşit din casă ca în fiecare dimineaţă pentru a merge la serviciu. A aşezat fetiţa pe bancheta din spate a maşinii. Bărbatul, care va fi anchetat, era atât de convins că a lăsat copilul la creşă, încât şi-a sunat soţia pentru a o ruga să o ia de acolo după-amiază.

Femeia s-a prezentat la grădiniţă în jurul orei 14.00, dar i s-a spus că fiica ei nu era acolo. A observat imediat mai multe persoane într-o parcare şi a alergat acolo, găsind fetiţa în scaunul de maşină.

Doi soldaţi au spart imediat geamul maşinii, însă copilul nu răspundea. Când medicii au ajuns acolo, nu au mai putut face altceva decât să declare moartea.

Procuratura din Roma a deschis un dosar pentru neglijenţă faţă de un copil, soldat cu moartea fetiţei. Maşina a fost confiscată şi, după o primă verificare, se pare că la bordul acesteia nu se afla niciun scaun de siguranţă pentru copii cu sistem de alarmă pentru copii, prevăzut de lege tocmai pentru a preveni acest tip de eveniment dramatic, scrie Il Messaggero.

Zilele următoare se va face autopsia, care va constata probabil decesul prin stop cardio-respirator din cauza căldurii şi a deshidratării.

Unul dintre ultimele cazuri din Italia, aşa-numitele "Sindromul copilului uitat", datează din 2019, când, în Catania, tatăl unui copil de doi ani şi-a lăsat fiul în maşină timp de cinci ore în soare. Şi în acel caz, părintele îl însoţea pe cel mic la grădiniţă. Tatăl şi-a amintit de băieţelul lăsat în maşină doar când soţia sa l-a sunat alarmată după ce a mers la grădiniţă să ia copilul. Bărbatul s-a grăbit să ajungă în parcare şi l-a găsit pe micuţ fără viaţă.

Potrivit datelor experţilor, "sindromul copilului uitat" a provocat moartea a 11 copii în Italia începând din 1998.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici