Traian Băsescu a ieşit la plimbare în Covasna, alături de soţie, primarul Falcă şi Elena Udrea

Preşedintele Traian Băsescu a ieşit, marţi, la o plimbare în staţiunea Covasna, împreună cu soţia sa, Maria, cu primarul din Arad Gheorghe Falcă şi familia acestuia, şeful statului ţinând-o la un moment dat de mână pe fiica lui Falcă, iar alături de ei s-au plimbat şi Elena Udrea şi soţul acesteia.

2055 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu a ieşit la plimbare în Covasna, alături de soţie, primarul Falcă şi Elena Udrea

Traian Băsescu a ieşit la plimbare în Covasna, alături de soţie, primarul Falcă şi Elena Udrea (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În prima zi din 2013, preşedintele Traian Băsescu a ieşit cu soţia sa la o plimbare prin staţiunea Covasna.

Şeful statului s-a salutat şi a schimbat câteva cuvinte cu turiştii şi localnicii aflaţi în zona vilei de protocol din staţiune, cărora le-a urat "La mulţi ani".

Preşedintele Băsescu le-a urat "La mulţi ani" şi jurnaliştilor prezenţi, după care s-a îndreptat cu soţia sa spre hotelul unde au petrecut Revelionul şi unde sunt cazaţi Elena Udrea şi primarul Falcă.

Şeful statului s-a întors apoi spre vila de protocol împreună cu primarul PDL Gheorghe Falcă, care este finul său, şi cu familia acestuia, iar la un moment dat preşedintele s-a plimbat de mână cu fiica primarului din Arad.

La plimbare a ieşit şi Elena Udrea împreună cu soţul său, iar deputatul PDL şi soţii Băsescu s-au fotografiat cu oamenii aflaţi în staţiune pentru tratament , dar şi cu turişti.

Preşedintele Traian Băsescu şi familia sa au petrecut Revelionul la un hotel de patru stele din staţiunea Covasna, alături de Elena Udrea şi de soţul acesteia şi de familia primarului din Arad, Gheorghe Falcă, fin al şefului statului. La petrecere au fost şi Prinţul Paul şi Prinţesa Lia, cărora Băsescu le-a botezat fiul. Şeful statului a ajuns la petrecere în jurul orei 22.00, fără să facă declaraţii, şi a plecat în jurul orei 03.00. Şeful statului a ajuns la hotel împreună cu soţia sa, Maria Băsescu, şi cu cele două fiice, Ioana şi Elena, şi soţul celei din urmă, Bogdan Ionescu.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns duminică la Covasna cu un elicopter, cazându-se la vila de protocol din staţiune, unde ar urma să rămână până în 2 ianuarie.

Luni, Traian Băsescu a ieşit la o plimbare prin staţiune şi le-a reproşat jurnaliştilor care îl aşteptau că i-au minţit pe români când au prezentat meniul restaurantului unde va petrece Revelionul ca fiind meniul preşedintelui, spunându-le iritat că unii proprietari de trusturi media "au interesul să satureze oamenii cu preşedintele".

De asemenea, el i-a criticat pe jurnalişti că stau "agăţaţi" de gardul vilei unde este cazat. "Eu nu-mi doresc această publicitate. Aţi stat agăţaţi de gardul meu la Predeal, patru zile şi patru nopţi, acum staţi la Covasna. Par a fi singurul politician care mănâncă. Înţeleg că nu vă interesează niciun alt politician. Daţi meniul restaurantului, şi nu al preşedintelui", le-a spus jurnaliştilor şeful statului, vizibil iritat, referindu-se la meniul prezentat în presă de la restaurantul unde va petrece Revelionul.

Băsescu a mai spus că proprietari de trusturi media precum Dan Voiculescu sau Sebastian Ghiţă "au interesul să satureze oamenii cu preşedintele", dar oamenii vor "să fie lăsaţi în pace cu politicienii".

"Desigur, un proprietar de trust media, cum e Voiculescu, are interes să satureze oamenii cu preşedintele, un proprietar de televiziune ca Ghiţă de la PSD are acelaşi interes, dar interesul oamenilor este să-i lăsaţi în pace cu politicienii. În orice caz, am înţeles că niciun alt politician nu mănâncă, doar preşedintele mănâncă", a afirmat şeful statului.

El le-a atras atenţia jurnaliştilor că meniul restaurantului prezentat de presă nu este meniul comandat de el, spunându-le că i-au minţit pe români.

"Şi în orice caz am înţeles că niciun alt politician nu mănâncă, doar preşedintele mănâncă. Dar vă mai spun ceva: îi minţiţi pe români, pentru că acela este meniul restaurantului, nu este meniul comandat de mine", le-a spus jurnaliştilor preşedintele.

Întrebat despre meniul pe care l-a comandat pentru noaptea de Revelion, Băsescu a răspuns: "Ce mâncaţi voi acum şi analiştii... Aer".

Ulterior, Traian Băsescu şi soţia s-au întors din drum, îndreptându-se în direcţia opusă faţă de locul unde erau jurnaliştii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici